Wil jij er warmpjes bijlopen in de winter?

Ik wel! Ik ben een echte koukleum en zorg er dan ook voor dat ik in de winter goed aangekleed aan de wandel ga. Als ambassadeur van Life-Line wandelkleding, mag ik de Arizona winterjas testen. Deze comfortabele winterjas beschermt tegen kou, wind en regen. Hij heeft veel opbergmogelijkheden en voelt niet te zwaar aan.

Even de functies op een rijtje:

 • Afneembare en verstelbare capuchon. Afneembaar door ritssluiting
 • 2 afsluitbare steekzakken met ritssluiting
 • Verstelbare tunnelkoorden voorop de taille
 • 1 afsluitbare zak op linkerborst met ritssluiting
 • 1 afsluitbare zak op linker ondermouw met ritssluiting
 • Extra ventilatieritsen bij onderarmen
 • De boord van de mouwen is verstelbaar met klittenband
 • Binnenzak afsluitbaar met klittenband
 • In linker binnenvoering afsluitbaar zakje met ritssluiting
 • Gewicht: 924 gram
 • Kwaliteit: Waterkolom 5000WC / Ademend vermogen tot 3000MC / Naden zijn geseald met tape.

Met deze specificaties in mijn achterhoofd, was het wachten op de eerste koude winterdag zodat ik hem kon gaan testen… Toen kregen we toch een prachtige nazomer!

Gelukkig vond ik nog een wat vochtige herfstdag en kon ik de jas uit de kast halen en op pad gaan.

De jas draagt lekker, hij is niet te lang en heeft inderdaad veel opbergmogelijkheden. Heel fijn voor al mijn spulletjes die ik graag bij de hand heb tijdens het wandelen. Want naast wat ik allemaal in mijn rugzak meeneem, heb ik graag mijn fototoestel, telefoon, zakdoekjes en wandelboekje of -kaart bij de hand.

Met mijn korte armpjes is het heel prettig dat ik door middel van klittenband bij de polsen de mouwen in kan nemen. de De ventilatiegaten onder de oksels zorgen voor een goede ademende werking van binnenuit.

Bij de eerste spetters die naar beneden kwamen, was het tijd om de capuchon op te zetten. Toen zag ik niets meer… De capuchon is heel diep en zakt dus over mijn ogen, niet helemaal ideaal. Gelukkig heb ik altijd een petje bij, door deze onder de capuchon op te zetten, was het probleem verholpen. De gure wind en de regen werden prima buitengehouden door de jas. Ietwat warm, maar wel droog zocht ik een café op voor een lekkere kop chocolademelk met slagroom.

Laat de koude wintermaanden maar komen! Met deze comfortabele Arizona Winterjas ben ik er helemaal klaar voor!

Opmerking: ik kreeg deze jas van Life-Line aangeboden, ik heb geen financiële compensatie voor dit artikel gekregen. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Ooh, handig, zo’n review. Ik ben zelf nog op zoek naar een herfst/winterjas die geschikt is om te wandelen. Die velcro rond de polsen is met mijn korte armen héél handig. Een ruime capuchon is bij mij net handig omdat ik vaak een paardenstaart heb en de meeste capuchons net te klein zijn voor mij 🙂 Rood is dan weer een kleur die ik niet spontaan zou kiezen om de natuur mee in te trekken. Ik kende het merk niet, maar prijs/kwaliteit ziet er wel goed uit. Misschien wel iets om op mijn lijstje voor kerst te zetten 😉