Romeinse Limespad is wandelroute van het jaar 2019

Vandaag, op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, mocht ik samen met de drie andere juryleden de Wandelroute van het Jaar bekendmaken. ‘Romeinse Limespad’ werd als winnaar uitgeroepen, volgens ons “een nieuw Lange Afstandswandeling, met een origineel historisch thema, die verrast door haar uitstekende bewegwijzering en veel onverharde paden en rustige wegen”.

 

Wandeltrofee

Wandelgids Romeinse Limespad

Romeinse Limespad

Bestellen

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland, België en Luxemburg konden hun kandidatuur indienen. De jury had voor de longlist de keuze uit niet minder dan 18 gegadigden. Deze wandelroutes werden allemaal bewandeld en beoordeeld door ons als jury. Op de shortlist prijkten nog vijf genomineerden: Wandelnetwerk Brabantse Kouters, Noardlike Fryske Wâldenpad, Romeinse Limespad, Tour du Brabant Wallon en Walcherse Wandelingen.

 

Romeinse Limespad

Uiteindelijk verkozen we ‘Romeinse Limespad’ tot Wandelroute van het Jaar 2019. Het 275 kilometer lange bewegwijzerde Romeinse Limespad volgt in grote lijnen de loop van de noordgrens van het Romeinse Rijk. Deze Lange Afstandswandeling rijgt historische plaatsen aaneen door een afwisselend landschap van polders en uiterwaarden, rivieren en kanalen, heuvels en bossen. Verrassend zijn de klompenpaden in het Groene Hart, de steile bospaadjes aan de Veluwezoom en de venijnige Duivelsberg aan de Duitse Grens. De gids beschrijft de route in twee richtingen met kaartjes en veel achtergrondinformatie.

 

Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Op 1.2 en 3 maart  kun je de beurs bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik mag je een extra korting aanbieden, waardoor je slechts € 11,50 betaalt voor je entreebewijs. Bestel hier je ticket voor de Fiets en Wandelbeurs Utrecht met korting.
 
 

Fiets en Wandelbeurs

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Ik heb de wandelgids inmiddels in huis en heb zoveel zin om dit pad te gaan lopen 🙂