Scharrelen op de Utrechtse Heuvelrug

Wandeling Scharrelen op de Utrechtse Heuvelrug (ANWB)
Afstand 13 km
Startpunt Station Hollandsche Rading
Eindpunt Station Soest-Zuid

De weersvoorspellingen waren niet al te best, toch trok ik er op uit om te gaan wandelen. Dit keer een route van de ANWB: Scharrelen op de Heuvelrug. Een route die verscheen in de ANWB Wandelgids Herfst & Winter. Een wandelgids met 28 wandelingen die op zijn mooist zijn in de herfst en winter.

Ik loop de route in de lente, maar het weer voelt herfstachtig aan. De wandeling is 13 kilometer en loopt over de Utrechtse Heuvelrug van Hollandsche Rading naar Soest door afwisselende bossen. Het voordeel van deze wandeling is dat hij begint en eindigt op een station.

Wandelen met een routebeschrijving

Als ik uitstap op station Hollandsche Rading twijfel ik even of ik bij Perron Peet begin met een heerlijk stukje van haar zelfgemaakte taarten. Omdat ik net ontbeten heb, besluit ik verstandig te zijn en direct op pad te gaan. Het is even wennen om aan de hand van een beschreven route te lopen. Normaal gesproken wandel ik aan de hand van markeringen. Het gaat gelukkig goed, de route is duidelijk beschreven en de omgeving is prachtig!

Scharrelen Heuvelrug - Laan

Prachtige brede lanen

 

Met het Marskramerpad ben ik al in dit gebied geweest en ik kom de markering dan ook regelmatig tegen. Een grote valkuil, want daardoor loop ik voor Lage Vuursche fout. Ondanks dat deze route ook in het dorp uitkomt, besluit ik toch om terug te lopen en de originele route op te pakken.

Pannenkoeken in Lage Vuursche

Als je Lage Vuursche binnenkomt, krijg je spontaan trek in pannenkoeken. De pannenkoekentraditie begon al in 1865 toen de vrouw van Willem van Oosterom pannenkoeken tot specialiteit maakte in de eerste herberg van dit dorpje. Tijd om uit te zoeken of de pannenkoeken hier nog steeds smaken.

Met mijn wandeloutfit val ik wat uit de toon in dit oude restaurant. Hoewel de uitstraling huiselijk is, is het publiek chique en wat stijfjes. Er staan nog wel pannenkoeken op de kaart, maar dat is niet meer de specialiteit van het huis. Dat is ook duidelijk te merken aan de melige pannenkoek die ik voorgeschoteld krijg. Hij valt wat tegen.

Afwisselende route

Vanuit Lage Vuursche wandelen ik over prachtige lanen verder. Ik kom op deze druilerige dag maar weinig wandelaars tegen. In de weekenden kan het hier behoorlijk druk zijn, ik geniet nu wel van de rust.

Wat een prachtige plek om te wonen

Wat een prachtige plek om te wonen

Op Hees is een bijzonder stuk van de wandeling, dit natuurgebied is half open, waardoor je soms prachtige doorkijkjes hebt.

Het laatste stukje van de wandeling gaat door de Lage duinen bij Soest. Er komen heftige buien aan, wat zorgt voor prachtige luchten boven de zandverstuiving.

Scharrelen Heuvelrug - Lage duinen

De Lage Duinen bij Soest

 

Scharrelen Heuvelrug - Lucht

Slecht weer op komst

 

Net voor de heftige bui bereik ik station Soest-Zuid. Ik heb genoten van het scharrelen op de Heuvelrug. Het is een afwisselende wandeling door een prachtig gebied. Wil jij deze wandeling ook maken, download dan hier de routebeschrijving van Scharrelen op de Utrechtse Heuvelrug

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments