Scheveningen Light Walk, een gezellige wandeling vol verrassingen

Een verlicht Mardurodam, een enorme vlieg die door de straat komt en bewoners die er een feestje van maken. Wat was het gezellig wandelen tijdens de Scheveningen Light Walk dit jaar op 9 december.

De Scheveningen Light Walk is een beleveniswandeling in de avond. De drie routes van 7,5, 12,5 en 18,5 kilometer brengen je langs de meest mooie lichtkunstwerken en sfeervolle plekken in Scheveningen. Deze bijzondere wandeling werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar was ik al uitgenodigd om te komen, maar toen moest ik helaas afzeggen vanwege mijn knieblessure. Dit jaar dus in de herkansing! Samen met wandelmaatje Astrid wandel ik de 12,5 kilometer route.

Eind van de middag rijden we naar Scheveningen. Daar blijkt het al goed druk met wandelaars. Wanneer we onze goodiebag ophalen aan het eind van de Pier, is het meelopen in de meute. Terug op de boulevard staat inmiddels de laatste startgroep van de 18,5 kilometer zich op te warmen onder leiding van een brassband. De sfeer is goed en iedereen doet enthousiast mee.

 

12,5 kilometer sfeervol wandelen tijdens de Scheveningen Light Walk

Om de drukte nog even te ontlopen, wandelen we de boulevard af op zoek naar een restaurantje om nog even een hapje te eten. Met een gevulde maag stappen we weer de kou in, op naar de start. Daar is het even dringen om in het startvak te komen, maar dan gaan de heupen los voor het startschot klinkt. Een lange stoet mensen trekt door de straten van Scheveningen. Een oud trammetje versierd met lichtjes komt de hoek om zetten en iets verderop staan straatartiesten de wandelaars te vermaken. De wandeling gaat door de Badkapel, waar een dame de mooiste klanken uit een harp weet te krijgen.  We lopen verder door het Westbroekpark naar Madurodam. Onderweg zien we links en rechts verschillende lichtkunstwerken, het kenmerk van deze Scheveningen Light Walk.

 

Scheveningen Light Walk Tram     In de badkapel scheveningen

Scheveningen Light Walk lichtorgel     Scheveningen Light Walk creatief

 

Madurodam heeft haar poorten vanavond geopend zodat we langs een verlicht mini-Nederland kunnen wandelen.Heel sfeervol! Daarna volgden de Scheveningse bosjes. Daar realiseer ik me dat de  sliert van verlichtte wandelaars een kunstwerk op zich is. In het Statenkwartier hebben ze ook hun best gedaan. We ontwijken kwallen en komen later nog een enorme vlieg tegen.

Als we onderweg bij de jachthaven aankomen zien we dat de   zeilboten met lichtslangen verlicht zijn alsof ze hun zeil gehesen hebben. Er is gezellige muziek en er wordt kibbeling uitgedeeld. Wij stappen stevig door, op naar het strand!

 

Scheveningen Light Walk in Madurodam     Scheveningen Light Walk bomen

 

Wandelen over het strand in het donker is altijd bijzonder. We zoeken snel de vloedlijn op omdat het zand daar harder is en dus lekkerder loopt. In de verte zien we de Pier met het reuzenrad. We zijn er bijna, denken we! Dan maakt de route toch nog even een ommetje. We lopen door de oude kerk Oud Scheveningen in. Bij een terrasje besluiten we dat het tijd is voor een rustpauze. Het is superleuk om alle met licht versierde wandelaars voorbij te zien komen. Na de smalle straatjes, enthousiaste bewoners en onderweg ook nog een heerlijke oliebol,komen we op de boulevard.

“Save the best for last” moeten ze gedacht hebben bij de Scheveningen Light Walk, want wanneer we bij het Kurhaus komen worden we verrast met een geweldige licht- en geluidshow. Minutenlang blijven we staan om te genieten van dit spektakel.  En gaan  dan uiteindelijk onze laatste stempel halen. Daar ontvangen we ook nog  een leuke pin als herinnering.

 

Scheveningen LIght Walk Eend     Scheveningen Light Walk Kurhaus verlicht

 

Wil jij volgend jaar de Scheveningen Light Walk wandelen? Houd dan de Facebookpagina van de Scheveningen Light Walk in de gaten voor de start van de kaartverkoop. Wees er snel bij, want dit jaar waren ze alle startbewijzen uitverkocht!

Lees ook: Fjoertoer Egmond, een sprookjesachtige avondwandeltocht

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Wauw! Ik wist helemaal niet dat ze dit deden hier in Den Haag maar ga hem nu alvast in de agenda schrijven voor volgend jaar! Ziet er mooi uit, een leuke ervaring lijkt me zo! 🙂