S:t Olavsleden dag 10: Pilgrimstad – Brunflo

Vandaag wisselde ik van wandelmaatje voor een dag. Ik loop vandaag op met onze Italiaanse vriend Luigi, omdat mijn eigen wandelmaatje een rustdag neemt en de trein pakt naar mijn bestemming voor vandaag, Brunflo.

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van onze lieve gastvrouw.Het eerste doel voor vandaag is de Olavsbron in het centrum van het dorpje. Ik neem een paar slokken uit de bron, bezoek het kleine kapelletje en schrijf wat in het gastenboek. Samen met Luigi zoek ik de stempel voor in ons paspoort, maar helaas kunnen we die nergens vinden.

Vol energie (vam de bron?) gaan we op pad, we hebben 24 kilometer voor ons liggen. Omdat het erg bewolkt is en een beetje fris, zetten we direct de pas erin.

Onderweg vertelt Luigi over alle Camino’s die hij heeft gelopen in Italië, Spanje, India, Japan en naar Jeruzalem. En ook over de andere bijzondere reizen die hij gemaakt heeft. We hebben het over religie, waardes in het leven, familie en verschillende culturen.

Al pratend vliegen de kilometers voorbij en ik heb nauwelijks door dat we eigenlijk alleen maar over gravelwegen lopen. Zo nu en dan krijgen we een prachtig uitzicht over een meer, passeren we een riviertje en wandelen we door een gehucht. Veel mensen komen we niet tegen vandaag.

Langs de weg zien we ineens een klein huisje op een paaltje met een pop genaamd Clara erin. Naast het popje staat een boekje waar wandelaars een groet brengen aan Clara. Het tovert bij mij een lach op mijn gezicht en ook ik laat een boodschap achter voor Clara.

De route gaat verder door afwisselend bos en landbouwgebied. Veel bewoning is er hier niet en naast een enkele trein die niet ver van het pad voorbij komt, horen we enkel vogels.

Gelukkig treffen we onderweg een paar mooie bankjes waar we genieten van een pauze. Ook vinden we nog een stempel bij een oude schuur.

Na 20 kilometer wordt de gravelweg weer een asfaltweg en naderen we Brunflo. Daar bij de kerk plaatsen we nog een mooie stempel in ons pelgrimspaspoort en nemen we een kijkje in de kerk.

Als afsluiting van de wandeling lopen we naar het centrum van Brunflo, waar mijn wandelmaatje aan de thee zit bij de plaatselijke bakker. We trakteren onszelf op fika en wisselen ervaringen van vandaag uit.

Nadat mijn benen na ruim 24 kilometer weer een beetje uitgerust zijn, lopen we het laatste stuk naar onze B&B. Daar worden we verrast met een prachtige kamer in een erg mooi huis. Na een warme douche worden we getrakteerd op een heerlijke lasagne en als dessert de lekkerste chocoladetaart die ik ooit heb gegeten.

Morgen lopen we een korte etappe naar de stad Östersund van 15 kilometer, dus we kunnen uitslapen!

Luigi vertrekt vroeg omdat hij een lange afstand voor de boeg heeft. We wisselen emailadressen uit en nemen afscheid van elkaar. Het was erg bijzonder om vandaag met deze aardige Italiaan te wandelen en te luisteren naar zijn avonturen op de verschillende Camino’s die hij gelopen heeft. Ik wens hem alle goeds en hoop dat hij nog vele jaren herinneringen mag verzamelen op zijn reizen.

Lees hier het verslag van dag 11 & 12

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Wat een leuke ervaring zo!
    Geniet nog de laatste dagen!

  • Wat weer een mooie wandeling prachtig.