S:t Olavsleden dag 2: Solgården (Matfors) – Stöde

Na een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt gaan we weer op pad. Vandaag is de route erg eenvoudig, ruim 20 kilometer rechtdoor…

Ik zie al dagen op tegen deze tweede etappe. Het voelt een beetje alsof ik de afsluitdijk moet oversteken… Lang en saai…

Gelukkig is de temperatuur afgelopen nacht flink gedaald en laat de zon zich niet zien. We nemen afscheid van onze lieve gastvrouw en -heer en gaan op pad. Rustig lopen we de spieren warm over de prima te bewandelen gravelweg door de bossen.

De weg is gelukkig niet recht, maar slingert en heeft wat hoogteverschillen. Links en rechts bos, met hier en daar een rotsblok. Af en toe passeren we een typisch Zweeds houten huisje.

Na een paar kilometer hebben we ineens prachtig zicht op de rivier. Intussen begint het zachtjes te spetteren, een welkome verkoeling. Al pratend lopen we de kilometers weg. Bij een mooi punt aan de rivier nemen we even een korte pauze. Door het koele weer lopen we prima door en schieten we lekker op.

Zodra we weer verder lopen begint het harder te regenen. De regenkleding komt tevoorschijn en dat is maar goed ook. Op een paar korte momenten na regent het de rest van de weg. Bij de lunch hopen we dat er ergens een klein cafeetje of schuilhutje is, maar helaas. Er is gelukkig wel een bankje. Erg lang blijven we njet zitten, want het is best koud.

Nog een paar kilometer… Mijn lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest, op de automatische piloot zet ik moeizaam het ene been voot het andere. Wat kunnen benen soms zwaar aanvoelen.

Een bezoekje aan het mooie kerkje van Stöde slaan we over. Na ruim 21 kilometer willen we alleen nog maar boodschappen doen en de camping vinden. Bij de supermarkt ploffen we dankbaar op een stoel neer, tappen een warme kop koffie uit de automaat en staren vermoeid voor ons uit. Wat moeten ze daar wel niet van ons gedacht hebben…. Wanneer we weer wat energie hebben, doen we de boodschappen en vertrekken we naar de camping. De regen lijkt niet op te houden en in plaats van het tentje op te zetten kiezen we voor een huisje.

Eenmaal binnen stoken we de kachel op en nemen we lekker de tijd om bij te komen. De warme douche doet me goed en na een heerlijke verse soep ben ik weer helemaal opgeknapt.

Na het eten bestuderen we grondig de route voor de komende dagen. Zoals het er nu naar uit ziet is de tent een beetje overbodig. Vanavond maar eens kijken of we hem terug naar Nederland sturen om nog wat meer gewicht te besparen, of hem toch gewoon mee te blijven dragen voor het geval dat…

Maar nu eerst met de beentjes omhoog een boekje lezen.

Lees hier het verslag van dag 3 op de S:t Olavsleden.

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Tja, je weet het, als je de tent mee blijft sjouwen heb je hem waarschijnlijk nooit nodig. En stuur je hem terug dan zul he zien dat je er een keer om verlegen zit. Succes met de moeilijke beslissing!!!

  • Hoi Wanda,
    Wij snakken nog steeds naar de regen maar voor jullie wel beetje pech nu. Hoop dat de voorspellingen voor komende tijd beter zijn. Genieten doe je evengoed denk ik!

  • Hoop dat jullie morgen dus beter weer hebben, in ieder geval droog weer

  • Hoop dat jullie morgen beter weer hebben, in ieder geval droog weer

  • Klinkt als een echte uitdaging!

  • Respect!

  • De 2e dag is inderdaad lang en saai. Ik heb dag 1 minder kms gelopen dus ik heb de 2e dag 28km gelopen om in Stöde aan te komen en ik was kapot. Maar vandaag de 3e dag gelopen en ik snap wat je bedoelt met de rugzak voelde lichter aan. Het liep heerlijk weg vandaag en ook nog een aantal lieve mensen gesproken onderweg. Ik heb genoten en zoals ik dag 4 lees word dat alleen maar beter. Dank je voor je verslagjes. Ik ga verder naar Nidaros, all the way.

  • Wat leuk, zomaar gevonden, je pagina. Ook wij waren afgelopen zomer in Noorwegen en Zweden, hebben er ook wel gewandeld maar niet zoals jullie hoor. Maar het is zo herkenbaar, genieten dus van je verhaal.