S:t Olavsleden dag 3: Stöde – Torpshammar

Dag 3 begint goed, de zon schijnt! We starten rustig op met het ochtendritueel van ontbijten en inpakken. Nog even de sleutel van de cabin inleveren en dan op pad.

De route begint mooi, over een half verhard pad langs de rivier en later door het boeren land. We passeren een prachtige grote boerderij en in mijn hoofd zie ik mezelf er al wonen.

De rugzak lijkt vandaag wel lichter en ik loop lekker. Zelfs het stuk asfalt deert me niet, het is immers een rustige weg en de auto’s die passeren houden rekening met ons.

Dan volgt er een prachtig smal bospad, waar wat mij betreft geen eind aan hoeft te komen. Links en rechts van het pad zie ik verschillende mossen en hier en daar groeit een paddenstoel. Intussen zijn de muggen ook wakker en ieder moment dat ik stil sta om een foto te maken, vallen ze bloeddorstig aan.

Zodra we het bos verlaten is er even verwarring over de route. We hebben het gevoel dat we de verkeerde kant op worden gestuurd, maar gelukkig staat er een kleine uitleg bij de markering.

Na een goede twee uur wandelen nemen we een korte rust. We genieten van de stilte en het kabbelende beekje onder ons.

Met hernieuwde energie wandelen we weer verder, door een meer boerenland met hier en daar een huisje of boerderij. De koeien in de wei kijken ons nieuwsgierig na en de paarden komen polshoogte nemen.

In een weiland met mooi uitzocht over de heuvels aan de overkant van het dal ploffen we neer voor de lunch. We eten tijdens het wandelen best regelmatig, maar meestal kleine hoeveelheden. Qua drinken merk ik dat ik dat eigenlijk meer zou moeten doen.

In Viskan komen we langs een 70 meter lang houten huis, met een wild west uitstraling. Tegenover dit bijzondere huis ligt een klein grasveldje waar je gratis mag kamperen. Wij lopen nog even door.

Het is nog maar een klein stukje naar Torpshammar en verheugen ons al op een lekker kopje koffie. Helaas stelt het dorpje niet zoveel voor en op en snackbar en een supermarkt na is er verder niets.

Dan maar snel boodschappen doen en door naar de camping die 2 kilometer verder ligt.

Op de camping worden we welkom ontvangen en er is koffie! Omdat het weer wat fris is kiezen we voor een cabin. Het schattige huisje is van alle gemakken voorzien en heeft een mooi uitzicht over de rivier.

Omdat we redelijk vroeg zijn hebben we alle tijd om onze kleren te wassen, te lezen en lekker te koken. Een heerlijke ontspannen middag na 20 kilometer wandelen.

Morgen hebben we een kortere etappe van slechts 15 kilometer. Het is immers vakantie en we hebben geen haast :-).

Lees hier het verslag van dag 4 op de S:t Olavsleden.

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Weer een mooie dag! Morgen lekker rustig aan dus in die korte etappe van 15 km. Enne, warmte en vocht is een ideale mix voor muggen!!

 • Wat leuk zo’n cabin Wanda, staan die gewoon op een campingplaats?
  Morgen een relaxte wandeldag dus…
  Groetjes

 • WAt een heerlijke wandelreis geniet ervan.
  Ik geniet van je mooie blogs top.

  Groetjes Gertiena

 • De eerste drie dagen zitten er al op, mooie foto’s, ik geniet volop mee. En mooi om jullie ervaringen te lezen.