Terugblik op december

December, wat vloog de tijd! Ik maakte 4 wandelingen van in totaal 64 kilometer. Hiermee komt de eindstand van mijn wandelingen in 2015 op 1145 kilometer! Dat is ongeveer van mijn huis naar Nice. Toen ik 2 jaar geleden weer begon met wandelen, was dat het doel: de GR 5 weer oppakken naar Nice. Inmiddels staan die plannen alweer een tijdje in de ijskast, maar wie weet, ooit…

Hard werken

Zo’n laatste maand is op het werk altijd wat drukker, of maak ik mij drukker? Ik heb heel hard gewerkt aan een project, wat helaas afgeblazen moest worden. Maar daartegenover stond een mooie beoordeling, contact met enthousiaste klanten en mooie plannen voor volgend jaar.

Superpromoter event

Wandeling tijdens het Superpromoter Event, met dank aan Remco Romijn voor de foto’s

Op het Superpromoter Event van Rijn Vogelaar mocht ik een wandeling begeleiden over de Lange Duinen in Soest. We moesten allemaal een voorwerp meenemen dat symbool staat voor je passie. Ik nam mijn kompas mee. Het kompas staat voor mij symbool voor mijn grootste passie: wandelen. Maar het staat ook symbool voor de rust die het wandelen mij heeft gegeven na een aantal moeilijke en hectische jaren. Dit kompas draag ik altijd mee op mijn wandelingen, maar het komt eigenlijk nooit mijn tas uit. Inmiddels weet ik waar ik heen moet en vind ik mijn weg.

Met enthousiasme vertelde ik over mijn passie, mijn verleden en de mooie dingen die het wandelen mij gebracht heeft. Het was heel bijzonder om dat te delen met vreemden, maar het voelde goed. Mijn dank gaat dan ook uit naar Rijn die mij deze kans en het vertrouwen gaf.

Familie

Voor de eerste keer met de trein

Voor de eerste keer met de trein

Mijn familie woont in Zeeland, we komen dus niet wekelijks bij elkaar over de vloer en dat is prima. In december reisde ik toch 2x naar Zeeland. Ik had de eer om een weekend op mijn neefje van bijna 3 te passen. Ik nam hem voor het eerst mee met de trein, naar Middelburg. Je had die oogjes moeten zien, prachtig! Wat heb ik genoten dat weekend.

Een week later reden we weer naar Zeeland voor de verjaardag van mijn stiefmoeder en stiefzus. Met kerst kwam mijn schoonfamilie over de vloer en draaide ik samen met mijn vriend een heerlijk 5 gangenmenu in elkaar. Na de kerst kwamen mijn vader en stiefmoeder ook nog eten en met mijn schoonfamilie vierden we oud- en nieuw. Zo werd het dus een gezellige maand vol familie, ik heb voorlopig mijn portie weer gehad ;-).

Wandelen

Tussen al het werken en familiebezoeken door, had ik nog tijd om 4 wandelingen te maken. Zo wandelde ik de mooiste wandeling van Noord-Holland in Nationaal Park Kennemerland, trok ik er met wandelmaatje Berend op tweede kerstdag op uit om een etappe van het Pelgrimspad te wandelen, liep ik samen met wandelmaatje Astrid de Amsterdam Light Walk en sloot ik het jaar af met een wandeling over de Utrechtse Heuvelrug met goede vriendin Aukje.

Prachtig weer in december

Tijdens de laatste wandeling van het jaar was het prachtig weer

 

December in cijfers en lijstjes

Door alle drukte had ik minder tijd om te bloggen. Dat zie je meteen terug in de cijfers. Maar de laatste blog van het jaar maakte alles goed! Er kwamen in december zo’n 1800 bezoekers die ruim 3800 pagina’s bekeken. Bedankt allemaal voor jullie bezoek en de reacties die ik krijg op mijn blogs. Een mooie afsluiter van het jaar was de vernoeming van mijn blog in de Top 50 Leukste Wandelblog Nederland en België 2016!

Deze blogs werden het meest gelezen in de maand december:

  1. Top 10: Mijn mooiste wandelingen van 2015
  2. Wolfskopwandelroute: Wandelen langs bijzondere flora en fauna
  3. Spectaculaire lichtkunst tijdens Amsterdam Light Walk

De best gewaardeerde Instagramfoto in december is een wederom een herfstplaatje: dit keer van de mooiste wandeling van Utrecht, langs de Kromme Rijn.

Laatste herfstkleuren #wandelen #krommerijnpad

Een foto die is geplaatst door Wanda Catsman (@wandawandelt) op

 

Wat gaat januari brengen?

In januari staat er een korte vakantie met collega’s naar de sneeuw op de planning. Aangezien er nog niet veel sneeuw ligt en ik totaal niet handig ben op lange latten, ga ik lekker wandelen en een beetje ontspannen met een goed boek.

Het eerste weekend wandel ik met een aantal lezers van dit blog een wandeling uit de gids “Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug” in Amersfoort. Ik vind alleen wandelen heerlijk, maar met een groepje wandelen ook erg gezellig. Het voornemen is om dit jaar regelmatig een wandeling voor jullie te organiseren.

Ook ga ik op pad met een aantal leden van de Facebookgroep “Walking Apart Together” en ga ik met @Bosw8erSabine en @MOBoswachter mee op excursie in De Dellen. Ergens tussendoor wandel ik nog de mooiste wandeling van Gelderland. Deze wandeling hoort eigenlijk nog bij mijn project van 2015 om iedere maand in een andere provincie de mooiste wandeling te maken. Wegens ziekte was de Gelderlandwandeling nog niet gelukt dus deze ga ik in januari ook nog wandelen.

Waar ga jij wandelen in januari?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments