Terugblik oktober

Oktober was weer lekker druk met werk, wandelen, bloggen en genieten. Het drukst was ik misschien nog wel met mijn nieuwe website. Een nieuw domein en een nieuwe bijpassende lay-out brengt een hoop werk met zich mee. Tijdens #blogpraat kreeg mijn blog een review, ik heb een hoop waardevolle tips ontvangen. Wat vinden jullie van mijn nieuwe website?

Wandel Kustmarathon Zeeland Medaille

Een welverdiende medaille

Maar oktober begon met de Kustmarathon Zeeland. Een super leuk evenement in het mooie Zeeland. 42 kilometer wandelen langs de Zeeuwse kust, over het strand, door de duinen en over de dijken. Het was weer zwaar genieten en ik liep hem zonder problemen uit, dat had ik niet verwacht.

Om de stijfheid uit de benen te krijgen, wandelde ik samen met Astrid, Nico en Tom de NS Wandeling Mastbos. De eerste echte herfstwandeling dit jaar. Toen ik op mijn blog op zoek ging naar eerdere gemaakte herfstwandelingen, kwam ik er maar weinig tegen. Daar moest maar eens verandering in komen.

Samen met Ivonne van myfootprints.nl wandelde ik over de Veluwezoom. Leuk om met een mede blogger op pad te zijn en lekker de tijd te kunnen nemen voor die perfecte foto ;-). Dat doe ik niet zo snel als ik met iemand anders wandel, bang om de boel op te houden.

Natuurlijk stond de mooiste wandeling ook weer op het programma. Dit keer wandelde ik met een vriendin in Zuid-Holland. Het eerste deel van de route viel wat tegen, maar na de warme chocolademelk en appeltaart met slagroom kon het genieten echt beginnen.

Herfst - NS Wandeling Mastbos

Herfst in het Mastbos Breda

 

Oktober was ook de maand van het onverharde pad. Met een grote groep zandpadfanaten wandelde ik samen met Rob Wolfs een heuse bergwandeling in Nederland.

Met mijn zoon Tom bezocht ik het zojuist geopende Waterliniemuseum bij Fort Vechten. Wat een prachtige omgeving en leuk museum. We hebben er een heerlijke middag van gemaakt. Het begon meteen te kriebelen om het Waterliniepad te gaan lopen. Helaas is het boekje hiervan nog niet uitgebracht, dus ik moet nog even geduld hebben.

Waterliniemuseum

Sluizen opzetten in het Waterliniemuseum

 

Mijn werk stond in het teken van het lustrum van de community. In het kader hiervan kroop ik in de zakelijke blog pen. Ik deelde 5 lessen op Marketingfacts en LinkedIn. Leuk om ook eens mijn professionele passie te delen.

Ook bezocht ik nog de Travelpressentation. Een goed georganiseerd event waar ik veel contacten heb kunnen leggen voor mijn blog. Het leukste was natuurlijk de borrel, waar ik eindelijk live in gesprek kon met een aantal bloggers die ik al langer volg en spreek via Twitter.

Deze maand sloot ik samen met mijn vriend af met een weekendje Brussel. Ik had er erg naar uit gekeken om weer eens een weekend samen weg te zijn. De stad Brussel viel wat tegen, maar we hebben het wel gezellig gehad.

Oktober in cijfers en lijstjes

Oktober trok weer meer bezoekers dan september. In totaal werden mijn blogs ruim 3600x gelezen door bijna 2100 bezoekers. Zelfs na de overgang naar mijn nieuwe domein weten jullie mij nog goed te vinden.

Deze blogs werden het meest gelezen in de maand oktober:

  1. Spectaculaire wandeling door de Mont-rebei kloof
  2. Bergwandelen in Nederland, het kan 😉
  3. Wandel Kustmarathon Zeeland 2015

De best gewaardeerde Instagram foto in oktober is er weer een van paddenstoeltjes. Past natuurlijk ook prima bij deze maand!

 

Plannen voor november

Volgend weekend ga ik naar het Lauwersmeer voor een Bloggers Event. Samen met 17 andere bloggers gaan we het gebied rond het Lauwersmeer ontdekken. Er is een druk programma, waarin er gelukkig ook veel ruimte is om te wandelen. Ik zal via Twitter en Instagram te volgen zijn met de hashtag #BELM15 en #Lauwersmore.

Verder staan er nog niet heel veel wandelingen op de planning. Deze maand wandel ik de mooiste route van Utrecht, maar welke dat gaat worden weet ik nog niet. Heb jij een goede suggestie? Laat het me dan weten!

Eind deze maand vertrek ik nog voor een weekend naar Antwerpen met een goede vriend. We gaan naar het concert van Madonna en natuurlijk ook even Antwerpen te voet ontdekken. Tips?

Wat ga jij doen in november?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Leuk om je ontmoet te hebben bij de Travel Pressentation en natuurlijk aankomend weekend weer in Friesland. Mijn maand oktober was een stuk rustiger qua wandelingen maar ik november maak ik dat ruimschoots goed hoop ik. Tot gauw!

  • Leuk overzicht zo! En ook veel gelopen hoor! Ik zag inderdaad al op twitter dat Lauwersmeer een groot succes is geweest. Wij waren er vorige weekend en hebben toen de Observatietorenroute gelopen, ook erg mooi. Zeker een gebied waar we nog weleens naar toe zullen gaan.