Een terugblik op februari

Februari was een rustig maandje qua wandelingen. Ik ging er slechts 2 x op uit, omdat ik 1 weekend mijn verjaardag vierde en een volle week op bed doorbracht vanwege heftige griep. Gelukkig kwam de griep na de Fiets- en Wandelbeurs waar ik weer veel inspiratie opdeed voor leuke wandelingen. Deze maand zijn Astrid en ik ook weer gestart met de voorbereidingen voor de Reuma Walk die op 10 september op de planning staat. Hoogtepunten op het werk waren de opnames van de nieuwe welkomstfilm voor nieuwe klanten en een bezoek aan een aantal winkels in het mooie Limburg.

Wandelen in februari

Tsja, het kwam er niet echt van deze maand. Ik wandelde slechts 2 x. Wel twee hele leuke en mooie wandelingen. Allereerst wandelde ik met een aantal mensen mee met de uitgever, om een vorstelijke route bij Baarn te testen. We maakte een heerlijke wandeling van 16 kilometer in een voor mij inmiddels redelijk bekend gebied. Leuk om op deze manier bekenden van Twitter tegen te komen en nieuwe mensen te leren kennen.

Na een flinke griep trok ik er alleen op uit om de bossen rond Echten in Drenthe te verkennen. De Trage Tocht Echten bracht mij in 16 kilometer op de mooiste plekken. Zowel de omgeving als het weer waren prachtig, wederom genieten dus!

Deze 2 wandelingen van in totaal 32 kilometer zorgen ervoor dat ik inmiddels 10 van de 100 wandelingen gemaakt heb en net over de 100 van de 1000 kilometer heen ben.

Fiets- en Wandelbeurs

Gouden wandelschoen

Gouden wandelschoen voor Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Ik maakte ook heel wat kilometers op de Fiets- en Wandelbeurs. Dit jaar mocht ik voor het eerst als ‘pers’ naar binnen en stiekem vond ik dat best wel spannend. De ochtend begon met de uitreiking van de ‘Gouden wandelschoen’ en de ‘Wandeltrofee’. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig ontving de ‘Gouden Wandelschoen’. Een speciale oeuvreprijs voor het voortdurende hoge niveau van hun wandelgidsen.

De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ won de Wandeltrofee 2016. Ik kon het natuurlijk niet laten om de gids meteen te kopen.

Verder stond de beurs met name in het teken van inspiratie opdoen en heel veel handjes schudden. Erg leuk om op één dag zoveel wandelvrienden tegen te komen en de tijd te hebben om hier en daar een praatje te maken. Zo liet Paul mij vol trots de wandelgidsen van ‘One Day Walks‘ zien, kwam ik Truus van de blog Over Wandelen Gesproken weer tegen, groette ik snel Raymond van Hiking-site die mij vorig jaar Catalonië liet ontdekken en sprak ik nog veel meer enthousiaste wandelaars. Ook had ik leuke gesprekken met standhouders. Hans wist mij over te halen om een keer in Almere te komen wandelen tijdens de Almeerdaagse of gewoon een keer aan de hand van de knooppuntenroutes die uitgezet zijn in en om de stad. Ik werd geïnspireerd om naar Duitsland te gaan en één van de Top Trails daar te lopen. En ik nam veel folders mee van verschillende mooie streken in Nederland.

Wandelingen in kaart gebracht

Om meer overzicht te geven in waar ik allemaal al gewandeld en over geschreven heb, zijn al mijn wandelingen nu in kaart gebracht. Op deze kaart staan alle wandelingen, met een linkje naar de blog. De kaart staat standaard in de sidebalk op mijn blog, zodat je hem altijd makkelijk kan vinden.

Heb jij nog verbetersuggesties om mijn blog overzichtelijker te maken? Laat dit dan weten in een reactie.

Februari in cijfers en lijstjes

In februari kwamen er 4 blogposts online en bezochten bijna 2300 mensen Wanda Wandelt om in totaal bijna 4400 blogposts te lezen, dat is een verdrievoudiging ten opzichten van vorig jaar. Je kunt je voorstellen dat ik daar erg blij mee ben.

Deze blogpost werden het meest gelezen in februari

  1. Marskramerpad van Amersfoort naar Terschuur
  2. Winterwandelen door Nationaal Park Zuid-Kennemerland
  3. Stad, bos en heide in 1 wandeling in en om Amersfoort

De Instagram foto die de meeste likes kreeg is er één van mijn wandeling bij het Lauwersmeer, een foto van een Schotse Hooglander. Ik blijf die beesten zo mooi en krachtig vinden.

Wat gaat maart brengen?

In maart begint het kampeerseizoen weer! Halverwege maart trek ik er met de Polderlopers op uit om de seizoenswisseling mee te maken in het observatorium bij Lelystad. Een week later ga ik een lang weekend wandelen en kamperen tijdens de jaarlijkse HIT van Scouting in Alphen.

Ook start ik deze maand met een nieuw Streekpad, volgende week loop ik samen met Wandelvrouw de eerste etappe van het Waterliniepad.

Waar ga jij wandelen deze maand?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments