Een terugblik op maart

Het is lente! Ik mocht de eerste zonsopkomst van dit seizoen meemaken op een hele bijzondere plek, het Observatorium van Robert Morris bij Lelystad. Naast deze wandeling ging ik nog 4 keer op pad, voor het eerst dit jaar ook weer met een tent. Ik ging langs de Bever om inkopen te doen, haalde een aantal leuke samenwerkingen binnen, ontspande een dagje in de sauna en had het heel druk met mijn werk en de bezigheden rond de vakvereniging voor Community Managers in Nederland.

Wandelen in maart

Wanda Wandelt

Wandelen met Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Deze maand stond er weer een wandeling met lezers op de planning. Dit keer samen met Herman en Astrid. We maakte een pittige, maar erg mooie wandeling over de Geopaden op de Stuwwal bij Mook. Toen Lourens van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig op een mooie woensdagmiddag vroeg of er iemand zin had in een wandeling bij Woerden, kon ik geen nee zeggen. We controleerden één van de routes voor de gids ‘Wandelen langs de oude loop van de Rijn”. Met het zonnetje op ons gezicht, wandelden we rond Woerden. Heerlijk om een vrije middag zo te besteden.

In maart maakte ik ook voor het eerst in het echt kennis met de Wandelvrouw. Tijdens de eerste etappe van het Waterliniepad leerde ik Bregje (de kracht achter Wandelvrouw.nl) beter kennen. We kletste honderduit over bloggen, wandelen, reizen, werk en passies. De route viel wat tegen, maar het gezelschap maakte alles goed.

Observatorium Robert Morris

Helaas was de zon niet op tijd achter de wolken weg

Een weekend later was het eindelijk tijd voor een tocht waar ik al even naar had uitgekeken: De Polderloop. Met iedere seizoenswisseling wandelen de Polderlopers door de Flevopolder naar het Observatorium Robert Morris. Dit landmark is zo gebouwd, dat de eerste zon van het seizoen er precies invalt. Dit jaar liep de tocht van Amsterdam naar Almere, om op de tweede dag door te lopen van Almere naar Lelystad. Ik sloot de tweede dag aan in Almere en liep samen met de Polderlopers 45 kilometer naar het Observatorium, een pittige tocht, met op het eind een kampvuurtje en de eerste nacht kamperen van dit jaar. Helaas geen mooie zonsopkomst, maar dat mocht de pret niet drukken.

Als je dan eenmaal de eerste nacht in een tentje geslapen hebt, dan wil je meer. Samen met mijn scouting vriendin Linda trok ik er tijdens het Paasweekend op uit om de HIT in Alphen te lopen. Net zoals vorig jaar kozen we voor de GPS-Hike. We hebben weer genoten van een prachtige tocht, lekker eten en een leuke staf. Volgend jaar gaan we gewoon weer.

In totaal wandelde ik 7 dagen en 138 kilometer. Het jaartotaal komt daarmee op 17 wandelingen en 240 kilometer.

Uitrusting

Eureka tent

Kamperen midden in het bos

Het kampeerseizoen is weer gestart, een mooi moment om mijn spullen uit te zoeken en de uitrusting aan te vullen. Mijn oude tentje is aan vervanging toe, maar er is zoveel keus dat ik door de bomen het bos niet meer zie. In samenwerking met Nigor, mag ik het komende seizoen een aantal tenten van Eureka! en Nigor gaan testen. Zo kan ik goed ervaren welke typen tenten er allemaal zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Uiteraard breng ik op mijn blog verslag uit en komt er aan het eind van het seizoen een mooi overzicht van alle plussen en minnen per tent.

Naast een tent, was ik ook toe aan een accupack. Bij de Bever werd ik weer goed geïnformeerd en uiteindelijk liep ik met een Xtorm 15000 naar buiten. Qua gewicht niet de meest ideale, maar hij kan wel tot 10 keer mijn mobiele telefoon opladen. Ook kocht ik nog een Osprey Ultralight Drysack en een isolatiematje.

Wanda werkt ook nog

Naast als het wandelen heb ik ook gewoon nog een fulltime baan. Als community manager ben ik verantwoordelijk voor de online klantcommunity van SNS. Deze maand organiseerde ik met een collega weer een offline Klantendag en de kwartaalmeeting van de Klantenraad. Ik krijg echt energie van de gesprekken die we on- en offline met klanten voeren.

Vertellen over mijn andere passie: Communities

Vertellen over mijn andere passie: Communities

Omdat het vak community manager nog redelijk nieuw is, hecht ik veel waarde aan kennisuitwisseling. Zo kwamen Simyo en Workforce Holland bij SNS op bezoek en sprak ik over 5 jaar community building tijdens een event van CMNL. Ik bezocht de Social Conference en had de eerste bespreking over het schrijven van een boek over community management.

Gaat druk worden de komende maanden 😉

 

Tijd voor ontspanning

Gelukkig is er ook nog tijd voor ontspanning. Samen met een vriendin uit het noorden van het land dook ik een dagje de sauna in. We hadden alle tijd om lekker bij te kletsen en te relaxen. Volledig zen viel ik die avond als een blok in slaap.

Ik krijg regelmatig complimentjes over mijn foto’s, maar eigenlijk ken ik mijn nieuwe camera nog helemaal niet zo goed. Daarom ben ik afgelopen maand gestart met een cursus fotografie. In deze cursus leer ik veel over de techniek van mijn camera, maar ook over het bepalen van de juiste compositie om uiteindelijk nog mooiere foto’s voor mijn blog te kunnen maken.

Maart in cijfers

In maart kwamen er 4 blogs online en bezochten zo’n 1700 mensen in totaal ruim 4500 pagina’s op mijn blog. De meest populaire blogs waren:

  1. Top 10 mooiste wandelingen van 2015
  2. Dwalen door Drenthe, op pad rond Echten
  3. Wandelen over de stuwwal bij Molenhoek

De best gewaardeerde Instagram foto is er een van een Schotse Hooglander kalfje die ik tegenkwam tijdens de wandeling met Bregje in Naarden.

 

Wat gaat april brengen?

Afgelopen maand werd mijn blog al genoemd in het magazine “Samen Buiten” van Vrijbuiter. Volgende week sta ik in de Margriet in een rapportage over Instagram, met een interview over wandelen en natuurbeleving, hoe gaaf is dat!

Komende zaterdag wandel ik weer met mijn lezers, dit keer in Stramproy. Opgeven voor deze wandeling kan hier. Verder ga ik nog mee met de WAT-jes wandelen langs de bollenvelden om aansluitend voor 8 dagen naar Portugal te vertrekken. Uiteraard ga ik daar ook een aantal wandelingen maken, maar ook vooral heel veel ontspannen en leuke dingen doen met mijn zoon.

In april ga ik weer 2 keer kamperen. Tijdens de voorbereidingen voor het zomerkamp en met het vader-/zoonweekend van de Verkenners van Scouting Montfoort. Deze maand krijg ik ook meer informatie over wandel en kampeerweekenden in de Eifel en Salland.

Waar ga jij wandelen deze maand?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Hoi Wanda,
    Wat is die foto van het Hooglander kalfje mooi geworden! ik had hem nog niet gezien. Leuke maand heb je gehad. Ik heb ook erg genoten van onze wandeling, maar achteraf was die maar saai vergeleken bij je andere avonturen. 🙂
    Veel plezier in Portugal.