#ThrowbackThursday: Pieterpad by night

Het is alweer even geleden dat ik jullie meenam naar mijn wandelingen van vroeger. Vandaag is het weer tijd voor #ThrowbackThursday! Terug naar 1995 toen ik samen met mijn vader en broertjes het Pieterpad liep. We wandelde 2 weken vanuit Pieterburen naar Ommen. Ik neem je mee naar de laatste etappe van die vakantie.

Vrijdag 14 juli 1995

Vandaag bleven we een dagje staan, zodat we in de nacht verder zouden gaan met het Pieterpad. Nadat we friet hadden gegeten vertrokken we om 22:00 uur. Het was donker, zo donker dat je helemaal niks zag. Rond 1 uur waren we al in Ommen. Daar hebben we in het wachthokje van het station op de eerste trein zitten wachten.

Pieterpad Ommen station

Slapen op station Ommen

 

Ik weet nog goed dat ik het heel spannend vond om ‘s nachts te wandelen. Zo spannend, dat we vrij snel een stuk van de route zijn afgeweken om gewoon over de weg te kunnen wandelen. Eenmaal op het station, rolde we onze matjes uit en vielen we in een diepe slaap. Toen het stationswinkeltje open ging, hebben we koffie en kaartjes gehaald en zijn we terug naar huis gegaan.

In 1996 hebben we het Pieterpad weer opgepakt in Ommen. Meer hierover lees je bij een nieuwe #ThrowbackThursday!

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Leuke blogserie Wanda. Ga ik maar eens volgen. Doet me terugdenken aan verschillende overnachtingen tijdens wandelingen in nederland en belgie zoals in een kippenhok, op een klein stationnetje waar ik s ochtends de wissel mocht omzetten en in een wei vol koeien die ook misschien wel stieren waren  

  • Leuk zeg! Ik vind het Pieterpad een heerlijke tocht … vooral bij Ommen erg mooi. Helaas ben ik niet echt opgegroeid met wandelen, althans geen lange tochten, maar superleuk idee om het zo nogmaals te beleven!

      • Ja eigenlijk wel. Ik heb al wel stukjes gelopen maar er zit geen structuur in. Wat trouwens erg leuk is als achtergrond om te lezen is het dagboek van Jacob van Lennep over zijn voetreis door Nederland die hij maakte in de zomer van 1823. Echt leuk om te lezen hoe ze destijds nog voor het donker een stadspoort moesten bereiken want buiten de stad was er niets…