Top 10: Mijn mooiste wandelingen van 2015

Na een jaar vol mooie, spectaculaire en bijzondere wandelingen is het tijd om mijn persoonlijke Top 10 van mooiste wandelingen van het afgelopen jaar weer samen te stellen. In totaal wandelde ik 1145 kilometer tijdens 74 wandelingen in Nederland, België en Spanje.

Wanda’s top 10 mooiste wandelingen in 2015

Het samenstellen van deze top 10 was behoorlijk pittig. Omdat ik het afgelopen jaar bijna al onze provincies af ben gegaan om op aanraden van jullie daar de mooiste wandeling te maken, zou mijn top 10 snel gevuld zijn. Daarom heb ik de 12 mooiste wandelingen per provincie hieronder apart gezet en is dit mijn favoriete top 10, buiten om het 12 maanden, 12 provincies project.

 1. Spectaculaire wandeling door de Mont Rebei kloof | 10 km
 2. Eindeloze Veluwetocht | 3x 17 km
 3. Vuursteenroute | 24 km
 4. Trage Tocht Rheden | 12 km
 5. Wolfskopwandelroute | 21 km
 6. NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug | 14 km
 7. Egmond Wandelmarathon | 2x 20 km
 8. Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam | 16 km
 9. Klompenpad Eendenkooienpad | 17 km
 10. Amsterdam Light walk | 15 km

12 mooiste wandelingen per provincie

Afgelopen jaar wandelde ik de mooiste wandeling in elke provincie. Alleen Gelderland ontbreekt nog doordat ik een blessure opliep. Stuk voor stuk prachtige wandelingen. Ik benoem ze hier apart, omdat het anders een top 20 ipv een top 10 zou worden:

Wat was jouw mooiste wandeling van 2015? Deel hem hieronder en inspireer anderen!

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Hey Wanda, Leuk dat je ook georganiseerde wandelingen in je rijtje opneemt, zoals Egmond en Amsterdam Light Walk. Ik ben door deze laatste geïnspireerd geraakt om ook een Light Walk bij mij in Den Haag te gaan organiseren. Scheveningen Light Walk! Gaat opb10 december a.s plaatsvinden. Het wordt een combinatie van Amsterdam en Fjoertoer concept. Zie http://www.scheveningenlightwalk.nl en http://www.facebook.com/scheveningenlightwalk !!! Als het concept je aanspreekt zou ik graag een beroep op je hulp doen om het evenement te promoten. Zou je dat willen?? Ik hoor het graag. 06-51363945.