Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

De verhalen achter #2017bestnine op Instagram

Aan het eind van het jaar stroomt mijn tijdlijn op Instagram vol met #2017bestnine. #2017bestnine is een overzicht van je 9 populairste instagram foto’s die je eenvoudig hier opvraagt.

Ook ik ben altijd weer nieuwsgierig welke foto’s de meeste likes hebben gekregen. Dit is mijn #2017bestnine:

 

Instagram Bestnine2017 @wandawandelt

 

Ik vind mijn #2017bestnine dit jaar weer erg verrassend. Terugkijkend naar deze negen foto’s komen er mooie herinneringen en verhalen naar boven. Verhalen die ik met je wil delen, zodat je een kijkje krijgt achter de mooie plaatsjes op Instagram.

 

Foto 1: Spinnenweb

De foto’s met de meeste likes is een foto die ik op een mistige morgen in november schoot. In de herfst stikt het van de spinnenwebben en in combinatie met mist levert dit de mooiste plaatjes op. Toen ik ’s ochtends vroeg wakker werd heb ik direct mijn wandelschoenen gepakt en ben de polder ingewandeld. De stilte en de rust overvielen mij een beetje. Ik heb een korte wandeling gemaakt voor ik aan het werk ging, heerlijk!

 

Foto 2: Landgoed Zuylenstein in de winter

Begin 2017 organiseerde ik een wandeling voor de Facebook groep #wandel1000km in 2017. Om de route goed voor te bereiden, heb ik hem eerst zelf gewandeld. Het was een prachtige winterse dag, er lag een dun laagje sneeuw en het was heel rustig in de bossen rond Amerongen. Als je goed kijkt zie je aan het eind van de laan een wandelaar, verder ben ik niemand tegengekomen die dag.

Mysterieuze stilte in de bossen rond Amerongen #wandelen #naturelovers #itsgreatoutthere

Een bericht gedeeld door Wanda Wandelt ? (@wandawandelt) op

 

Foto 3: Hollandse luchten boven Texel

In mei werd ik geopereerd aan mijn knie. Weken revalideren volgde en het wandelen werd heel langzaam weer opgebouwd. In Augustus kreeg ik de kriebels en pakte mijn rugzak in met kampeerspullen en vertrok naar Texel. 2 dagen wandelde ik over dit prachtige waddeneiland, het was genieten. En direct ook een mijlpaal, ik liep 20 kilometer per dag met volle bepakking! Daarna had ik wel een paar dagen nodig om mijn knie te laten herstellen…

 

Foto 4: Kasteel Amerongen in de sneeuw

Op de dag dat ik de wandeling organiseerde voor de Facebook groep #wandel1000km in 2017 sneeuwde het. Ruim 30 wandelaars verzamelden zich in Amerongen, ik had nog nooit zo’n grote groep mee op pad gehad! De Amerongse bossen veranderde in winterwonderland. De route die we liepen ging langs Kasteel Amerongen, waar ik dit mooie plaatsje schoot. Deze foto werd overgenomen door @ig_discover_holland, wat een eer!

Lees het blog: Winterse taferelen tijdens de startwandeling #wandel1000km in 2017

 

Foto 5: Bloesem

Lente! De tijd van het jaar om een mooie bloesemwandeling te maken. Dit was een foto die ik in 2017 al maakte toen ik het Klompenpad Rhenoijschepad liep samen met Berend. Dit Klompenpad loopt langs schilderachtige dorpjes in het rivierenlandschap en is echt een aanrader als de bomen in bloei staan.

Lees het blog: Over het Klompenpad wandelen door het rivierenlandschap

 

Foto 6: Koeien in de Krimpenerwaard

Een herfstwandeling door de Krimpenerwaard. Samen met een gids ging ik op pad over modderige kades, door natte weilanden en langs de Vlist. Een heerlijke wandeling, waarbij we af en toe vreemd aangekeken werden door de pinken in de wei. De Krimpenerwaard heeft mij echt verrast met zijn schoonheid en rust.

Lees het blog: Wandelen door de Krimpenerwaard

 

Foto 7: Bevroren waterval in Zermatt

In december 2016 wandelde ik in Zwitserland. Tijdens één van mijn wandelingen rond Zermatt kwam ik langs deze prachtige bevroren waterval. Het was voor mij de eerste keer dat ik een bevroren waterval zag en ik was echt verrast. Hoe koud moet het zijn dat stromend water bevriest?

Lees dit blog: Winterwandelen in Zwitserland

 

Foto 8: Zonsondergang bij Tienhoven

Als jurylid van de Wandelroute van het jaar ben ik afgelopen maanden veel op pad geweest. Een van de wandelroutes die ik moest controleren is het wandelnetwerk Utrecht-Midden. Dit bracht mij in Tienhoven, waar ik het Bert Bospad liep. Omdat ik pas later in de middag gestart was, werd ik getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

 

Foto 9: Windmolen bij Willeskop

Voor mijn knie operatie kon ik niet heel veel wandelen. Ik beperkte het wandelen tot kleine rondjes en ging wat vaker in de buurt op pad. Zo wandelde ik een aantal keer door het natuurgebied Willeskop. Een mooi gebied net boven Montfoort waar honderden vogels zitten. Ik geniet hier iedere keer weer van de weidse uitzichten, de mooie graskades en de rust.

 

Welke foto is jouw favoriet?

Wil je geen foto meer missen van mij? Volg me dan op Instagram @WandaWandelt, vanaf morgen plaats ik daar weer iedere dag een mooie wandelfoto.

Post Tags

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties