Slapen op het water, wij gingen vlotkamperen

Enige tijd geleden werd Jaco verrast met een Bongo belevenisbon, we mochten een weekend weg uitzoeken. Toen ik rustig door het boekje zat te bladeren, kwam dus het ene hotel na het andere voorbij. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik ben niet het type dat met man en kind een weekend in een hotel door ga brengen. Ik zie ons al 2 avonden op een hotelkamer zitten omdat zoonlief naar bed moet…

Tot mijn vreugde zag ik er een weekend vlotkamperen tussen staan. Vorig jaar had ik hier mijn zinnen al opgezet, maar toen was het er niet van gekomen. Na kort overleg met de mannen hebben we meteen geboekt.

vlotkamperen de heenDe week voorafgaand aan het avontuur hebben we de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten gehouden, het mooie zomer weer dreigde om te slaan in regen en onweer. Toch maar even checken bij Akkermans (de verhuurder van de vlotten) of het niet gevaarlijk was om met onweer op een vlot te slapen, maar hij stelde mij meteen gerust.

Met de kano naar het kampeervlot

Aangekomen bij Akkermans werden we warm ontvangen, we moesten iets verderop zijn om de spullen en kano op te halen. Er werd netjes een kano voor ons te water gelaten en volgeladen met alle spullen die we meekregen om het verblijf op het vlot comfortabel te maken. Toen ook onze eigen spullen erin zaten konden we vertrekken.

Net voorbij de jachthaven verschenen er 5 vlotten in zicht, we waren de eerste dus hadden nog ruime keus. Eenmaal aangelegd bij het vlot, eerst maar een snelle inspectie gedaan. Het vlot is ca. 25m2 waarvan er op 12,5m2 een houten overkapping staat met een goed stevig tentzeil ervoor. Het grote genieten kon beginnen.

Tom lag al snel in het water en wij genoten van een boekje. Echt avontuurlijk klinkt dat niet hè? Maar we genoten er wel van. Hoewel… Tom had wat moeite met zichzelf te vermaken. We kwamen er al snel achter dat met één kind op zo’n vlot zitten niet ideaal is, mits je natuurlijk een kind hebt die zich makkelijk kan vermaken met iets kleins.

Na het avondeten hebben we de kano gepakt en zijn we het monumentale sluizencomplex Beneden Sas gaan verkennen. Dit was voor mij meteen een mooie gelegenheid voor een sanitaire stop, want op het vlot heb je alleen maar de beschikking over een emmer. De rest van de avond hebben we heerlijk op ons vlot doorgebracht, genietend van de rust op het water.

Vlotkamperen is ook veilig met slecht weer

Vlotkamperen, tijd voor een spelletje

De volgende ochtend werden we wakker met een dreigende lucht, er kwam onweer aan. Het is geen probleem om tijdens en onweersbui op het vlot te zijn, maar je moet niet met de kano het water op gaan. Omdat we een arrangement inclusief ontbijt hadden hebben we snel de kano gepakt om voor het onweer naar het vaste land te gaan. We kregen werkelijk een heerlijk ontbijt met vers boerenbrood en gebakken eieren. Ook het kopje koffie ging er prima in. Een klein minpuntje van dit arrangement is dat je nog 2 kilometer moet rijden om weer bij Akkermans te komen waar je kunt ontbijten. Sinds kort hebben ze het voormalig schippershuisje bij het monumentale sluizencomplex gekocht en omgebouwd tot restaurant. Hoe leuk zou het zijn als ze daar het ontbijt zouden serveren. Je kunt er met de kano komen en het is helemaal in de sfeer van het avontuurlijke weekend vlotkamperen.

Na een heerlijke middag, brak ‘s avonds opnieuw de hel los, heftige onweersbuien boven het vlot. Prachtig om te zien, jammer dat we binnen moesten zitten. De volgende ochtend hebben we alles weer ingepakt en zijn we terug gekanood naar de kant. Het was een heerlijk weekend en we gaan zeker nog een keer terug. Maar dan zonder kind en met een hele grote tas vol boeken, eten en drinken om twee dagen niet van het vlot af te komen zodat we helemaal tot rust komen.

Wil jij ook een keer vlotkamperen? Check dan de site van Kampeervlot voor meer informatie.

Liever met een eigen tentje op pad? Check dan deze blogposts:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments