Waarom wandelen?

Op de blog van Nummer11 kwam ik deze leuke wandeltag tegen. Een tag is een online vragenlijstje die verschillende bloggers invullen. Er zijn weinig tags over wandelen te vinden, dat maakt het extra leuk om deze tag van Mirjam in te vullen.

1 – Waarom Wandelen . . .

Wandelen is voor mij ontspanning, een manier om mijn hoofd leeg te maken. Naast mijn werk, gezin, vrijwilligerswerk en mijn sociale leven, vind ik het heerlijk om de rust op te zoeken. Even helemaal met niets anders bezig zijn dan van A naar B komen over het juiste pad en genieten van de omgeving. Heerlijk!

2 – Ik ga wandelen en ik neem (zeker) mee . . .

Mijn fototoestel en een routeboekje. Die heb ik beide altijd in mijn hand. Wat er in mijn tas zit, lees je hier.

3 – Het grootste misverstand over wandelen is . . .

Dat je ervan afvalt. Toen ik regelmatig lange wandelingen ging maken (20 tot 40 kilometer) hoorde ik van verschillende kanten dat ik dan ook wel snel kilo’s zou kwijtraken. Nou heb ik geen extreem overgewicht, maar voor een gezond BMI mogen er wat kilootjes af. Fijn vooruitzicht dacht ik, maar helaas… Wandelen zorgt er niet voor dat ik kilo’s of centimeter kwijtraak. Maar iedereen is anders, dus wie weet werkt het bij anderen wel. Ik ga me er in ieder geval niet te druk om maken.

4 – Ik stop met wandelen als . . .

Ik stop niet met wandelen 😉 het is een te grote verslaving. Maar ik kan me voorstellen dat als mijn lichaam tegen gaat werken, het wandelen ook minder gaat worden. De afgelopen weken heb ik zo nu en dan wat last van blessures, wat lijkt op overbelasting. Hopelijk blijf ik er geen last van houden en kan ik nog jaren door wandelen.

Wanda Wandelt

Foto: Susanne Zbinden

5 – Wat is jouw favoriete tocht/route . . .

Lastige vraag dit, ik heb zoveel mooie wandelingen gemaakt.

In Nederland heeft het Pieterpad de meeste indruk op mij gemaakt. Ik was 15 toen ik met die tocht begon samen met mijn vader en broertjes. Wat een avontuur was dat!

Van mijn wandelingen in het buitenland is de spectaculaire wandeling door de Mont-rebei kloof in Catalonië mijn favoriet. Ik heb niet veel ervaring als bergwandelaar, maar wat een geweldig gevoel geeft het beklimmen van zo’n berg!

Van de georganiseerde tochten die ik liep, is de Fjoertoer Egmond echt mijn favoriet. Wat een goede organisatie, mooie tocht en geweldige sfeer!

Bedankt voor deze leuke tag Mirjam. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van andere wandelaars!

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments