Utrechtpad Amersfoort – Baarn

Vanochtend vroeg uit de veren, om zes uur ging de wekker om op tijd in Amersfoort te zijn. Om 7:15 uur in Amersfoort aangekomen liep ik met al het werkvolk vanuit het station de stad in. Het centrum was verlaten, de stad ontwaakte langzaam. Langs de Muurhuizen ,over het Hof en langs de Koppelpoort verlaat ik het centrum. Langzaam komt de zon op en laat ik Amersfoort achter me en wandel ik door Eemland.

Koeien, kippen, honden, vogeltjes ik loop weer op het platteland, ver van de drukte van de stad. Niet veel later loop ik langs de beschermde vogelreservaten van Natuurmonumenten. Grote zwermen ganzen vliegen over mij heen en rusten in de uitgestrekte weilanden. De wind is guur, toch neem ik even de tijd voor een kleine rustpauze.

Utrechtpad Amersfoort-Baarn

Bij het voormalig stoomgemaal Zeldert komt een ezel mij begroeten. Na een aai over zijn kop wandel ik door. Ik sta voor de keuze, ga ik over de grasdijk langs de Eem of wandel ik verder over de asfaltweg… Ik kies, ondanks het natte weer van de afgelopen tijd, voor het graspad langs de Eem. Het is prachtig, maar inderdaad modderig, ik glibber af en toe een flink eind weg, maar blijf overeind staan.

Bij het station in Baarn staat mijn auto. Daar aangekomen blijkt mijn route van vandaag geen 21, maar 18 kilometer te zijn geweest. Ik twijfel nog even om een extra rondje te wandelen, maar besluit gezien de tijd dat ik naar huis ga anders komt zoonlief thuis in een leeg huis.

 

Praktische informatie etappe 7 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 7 Amersfoort – Baarn
Afstand 19 km
Startpunt Station Amersfoort
Eindpunt Station Baarn

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments