Utrechtpad Baarn – Tienhoven

De laatste etappe van het Utrechtpad staat voor vandaag op het programma. Op naar Baarn om van daaruit via Lage Vuursche naar Tienhoven te wandelen. In eerste instantie zou mijn zoontje de eerste 10 kilometer meelopen, maar die bedacht zich. Geen probleem, alleen wandelen vind ik prima.

Vanaf het station in Baarn wandel ik zo het bos in, langs een vijver met uit bomen gekapte dames, via een berceau naar Paleis Soestdijk. Ik raak even in de war omdat mijn routeboekje aangeeft dat ik naar rechts moet en de markering naar links staat. Ik was vergeten vooraf even te checken of er routewijzigingen waren.

De route loopt voor Paleis Soestdijk langs. Gelukkig laat ik de drukke weg langs Paleis Soestdijk snel achter me en wandel weer het bos in. Het miezert een beetje waardoor het heerlijk rustig is in het bos. In de Stulp besluit ik dat het tijd is voor een kopje koffie. Even mijmeren op een bankje en genieten van het uitzicht.
Utrechtpad Baarn - Tienhoven
Even later wandel ik Lage Vuursche binnen. Ik zou hier met mijn zoontje pannenkoeken gaan eten, maar omdat hij thuis gebleven is wandel ik door. Die pannenkoeken komen een andere keer nog wel. Iets verderop wordt ik door twee dames aangesproken: “Niet die kant op gaan hoor, je gaat verdwalen en je GPS werkt ook niet!” Ik lach en roep dat ik een routeboekje heb. 100 meter verder komt er een oudere man op een mountainbike naar me toe: “Mevrouw, weet u de weg naar Den Bosch?” Volgens mij keek ik heel raar, “Den Bosch?” vraag ik nog even voor de zekerheid. “Jazeker” zegt de man, “ik weet niet welke kant ik op moet en mijn GPS werkt niet meer.” Samen bekijken we de kaart in mijn boekje en ik raad hem aan om eerst naar Hollandsche Rading te fietsen en daar verder te kijken. Hij bedankt me en fietst verder.

Ik vervolg mijn route weer, lach nog wat om deze ontmoetingen en zet de pas er weer in, op naar Tienhoven!

Bij de fietsbrug over de A27 zie ik dat ik vlak bij een natuurbrug/ecoduct ben, ik twijfel, zou je daar als wandelaar overheen mogen? Ik zou best zo’n ding van dichtbij willen bekijken. Helaas zie ik nergens een doorgang in de omheining.

Op de Hoorneboegse Heide breekt het zonnetje even door. Even later als ik langs het Tienhovense Kanaal wandel schijnt de zon volop, heerlijk! De laatste 5 kilometer is één lange weg, gelukkig door een prachtig natuurgebied, maar ik realiseer me wel dat ik meer een bos wandelaar ben dan door de vlakke polders.

In Tienhoven aangekomen word ik netjes opgehaald door Jaco. Het Utrechtpad is klaar. 163 kilometer door deze prachtige provincie, met zijn vele landschappen.  Over twee weken start ik met het Marskramerpad, 360 kilometer van west naar oost Nederland.

 

Praktische informatie etappe 8 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 8 Baarn – Tienhoven
Afstand 23 km
Startpunt Station Baarn
Eindpunt Bushalte groene kruis, Breukeleveen

 

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments