Utrechtpad Bunnik – Wijk bij Duurstede

Dinsdag kwam het boekje binnen van het Utrechtpad, zo blij als een kind heb ik de daarop volgende dagen zitten bladeren, plannen en lezen. Zaterdag mocht ik weer! Dit keer had zoonlief geen zin om mee te lopen en was prima, kan ik lekker kilometers maken!


Utrechtpad etappe 2

Wandelen over het Utrechtpad

Vandaag staat de etappe Bunnik – Wijk bij Duurstede op het programma. Veel langs het water lopen, de Kromme Rijn en de Oude Kromme Rijn voeren mij door het mooie Utrechtse landschap. Maar ik word ook verrast door de prachtige kastelen Beverweert met zijn oude ijzeren bruggen uit 1835 en Sterkenburg met zijn mooie ronde 13e-eeuwse toren.

Over het jachtpad, door de bossen en over de weilanden. Het weer is prachtig, de grond vochtig. Ik kom weinig mensen tegen en geniet van de rust. Ineens betrap ik mezelf erop dat ik tegen mezelf aan het praten ben over hoe mooi de omgeving is, gelukkig is er niemand in de buurt ;).

Utrechtpad deel 2

Helaas is “De Pleisterplaats” gesloten en gaat dat lekkere kopje koffie waar ik naar uit keek niet door. Als ik mijn pad vervolg wordt deze geblokkeerd door een kudde koeien, gelukkig laten ze me rustig passeren. Ik ga de uitdaging aan met smalle loopplankjes over sloten en ben blij dat ik droog de overkant haal.

Het was weer genieten, een echt avontuur zou mijn zoontje gezegd hebben. Volgende week verder!

 

Praktische informatie etappe 2 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 2 Werkhoven – Wijk bij Duurstede
Afstand 25 km
Startpunt Bushalte rhijnauwenselaan, Bunnik
Eindpunt Bushalte steenstraat-centrum, Wijk bij Duurstede

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Hallo Wanda,

    Ik ga je ervaringen zeker volgen. Leuk om te lezen hoe een wandelaar het Utrechtpad ervaart. Wat een mooie foto’s maak je ook! Laat me vooral ook weten als je iets tegenkomt dat niet klopt of niet leuk was…

    Heel veel plezier!

    Marcel Jansen
    Padcoordinator Utrechtpad