Utrechtpad Utrecht – Bunnik

Een paar tweets van Moniek over het Pieterpad, een smart&sexy theateravond, een blog… Een idee, een droom, een passie… Ik wil weer wandelen! Heel veel en heel lang wandelen en kamperen! Ik wil de GR5 weer oppakken, maar dan moet ik wel gaan trainen…

Dus ben ik me maar eens gaan oriënteren op een LAW (Lange Afstand Wandeling) in de buurt. Het Marskramerpad, het Floris V pad, het Pelgrimspad… Allemaal stuk voor stuk leuk, maar omdat ik het in dagetappes wil gaan doen ook weer lastig omdat ik dan op den duur veel moet rijden. Dus verder kijken. Streekpaden, is dat wat? Ik kom op het Utrechtpad uit (Streekpad 13). Op Wandelnet staat enorm veel informatie tot compleet routes aan toe! Mijn hart gaat sneller kloppen, wanneer mag ik???

 

Utrechtpad dag 1

Wandelen over het Utrechtpad

Zondag moest het gebeuren. Het Utrechtpad begint hoe toepasselijk in Utrecht, bij de Dom. Samen met Tom met de bus naar Utrecht dus. Het weer ziet er niet heel hoopvol uit, het komt met bakken uit de hemel, maar volgens buienradar wordt het na de middag droog. We gaan eerst naar de VVV om het boekje te kopen, helaas hebben ze hem niet, dus door naar de ANWB. Ook hier hebben ze het boekje niet, dan maar een kaart kopen en hopen dat de markering goed is.

De Streekpaden zijn over het algemeen goed gemarkeerd met een geel/rode streep. Als we weer bij de Dom zijn moeten we eerst even schuilen, het hagelt! Als de hagel en regen minder wordt starten we, de eerste markering is snel gevonden. We komen langs een hele leuke markt met allemaal heerlijke lekkernijen en lopen daarna de stad uit. De route voert ons langs de Kromme Rijn, de Galgenwaard en Nieuw-Amelisweerd. Bij Oud-Amelisweerd staat Jaco ons op te wachten. Het weer lijkt weer slechter te worden, dit doet ons besluiten dat het na 8 km mooi is geweest voor vandaag. Ondanks de regen hebben we wel genoten, volgende week pakken we de route weer op!

 

Praktische informatie etappe 1 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 1 Utrecht – Bunnik
Afstand 7 km
Startpunt De Dom in Utrecht
Eindpunt Bushalte Rheinouwenselaan, Bunnik

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Geweldig. Ik ga je volgen. Heb zelf stukjes van het pad gelopen. Succes en veel plezier.