Utrechtpad Veenendaal – Scherpenzeel

Eerste kerstdag, we hebben geen plannen en het is prachtig weer. Tijd om de schoenen aan te trekken en weer een mooie etappe van het Utrechtpad te gaan lopen, etappe 5 van Veenendaal naar Scherpenzeel.

Dat het mooi wandelweer is blijkt wel aan de vele wandelaars die ik vandaag tegenkom, de ene met wandelschoenen en de ander in zijn beste kerstpak met mooie gepoetste schoenen. Het pad loopt over de Grebbelinie, een indrukwekkend stuk geschiedenis. Ik sta stil bij de vele verdedigingswerken en lees aandachtig alle informatieborden op mijn pad. Het Fort aan de Buursteeg wordt momenteel hersteld. Grote graafmachines en veel zwarte klei, het is een beetje een raar beeld, maar het wordt vast erg mooi.

Utrechtpad Veenendaal - Scherpenzeel

Bij kasteel Renswoude is het tijd voor een korte pauze. Als snel worden mijn benen koud en besluit ik door te wandelen. Het pad over de Liniedijk is prachtig, de verdedigingswerken indrukwekkend. De laatste kilometers naar Scherpenzeel begint het te schemeren. Eenmaal bij Huis Scherpenzeel aangekomen is het donker en stil op straat. Achter de ramen vieren families kerst, tijd om snel naar huis te gaan en samen met mijn gezin te genieten van het kerstdiner.

 

Praktische informatie etappe 5 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 5 Veenendaal – Scherpenzeel
Afstand 20 km
Startpunt Station Veenendaal West
Eindpunt Bushalte kerk, Scherpenzeel

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments