Wandel je eigen bloesemtocht

De Betuwe kleurt wit van de bloesem! Tijd om een mooie bloesemwandeling te maken langs de fruitboomgaarden.

 

Bloesemtocht BurenStad

UPDATE: Twee jaar terug wandelde ik de Bloesemtocht BurenStad. Deze wandeling is nu helaas niet meer te downloaden, maar er is gelukkig een heel goed alternatief die nagenoeg dezelfde route volgt: Klompenpad Errekomsepad.

De voormalige Bloesemtocht BurenStad start in het historische stadje Buren met heerlijke terrasjes en leuke winkeltjes. Ik heb afgesproken met mede-blogster en reisjournaliste Linda van der Pavoordt. Zij gaat mij meenemen in de wereld van fotografie. De Bloesemtocht van Buren is 10 kilometer, een perfecte afstand om wandelen en fotograferen te combineren.

De wandeling is grotendeels verhard, maar de omgeving maakt alles goed. De weidsheid van het rivierenlandschap, de boomgaarden die in bloei staan en het schattige dorpje Erichem maken het een heerlijke wandeling.

tulp in de berm - bloesemtocht buren

Een eenzame rode tulp in de berm

 

Fruitboomgaard - Bloesemtocht Buren

Voorzichtig laat de bloesem zich zien

 

Bloesemknop - Bloesemwandeling Buren

Er zitten nog veel knoppen aan de bomen

 

Als we in Buren het riviertje de Korne zijn overgestoken, volgen we dit riviertje nog even over de dijk. Al wandelend en kletsend over fotografie, valt mijn oog ineens op een rode tulp in de berm. Die moet even vastgelegd worden. Niet veel later staan we aan de rand van een boomgaard om de eerste bloesem te fotograferen. De route loopt verder over rustige asfaltweggetjes naar Erichem. In de verte zien we de opvallende toren van Buren tussen de bloeiende boomgaarden door.

Na Erichem wordt de route echt leuk. Eerst een klein slingerend paadje met aan beide zijden bomen tussen de akkers door, om later langs de druivenranken te wandelen van het Betuws Wijndomein. Dit is een mooie plek voor een kopje koffie op het nieuw aangelegde terras.

 

Fruitboomgaard met toren Buren - Bloesemtocht

In de verte de rode toren van Buren

 

Langs de brede sloot - Bloesemtocht Buren

Wandelen langs het water

 

Achter de wijngaard lopen we verder over een graspad langs een brede sloot, naar camping De Karekiet. Hier kun je je tent opzetten tussen de fruitbomen. Een deel van de camping is Natuurkampeerterrein, met picknickbanken voor de fietsers en wandelaars. Ik zie mezelf hier al staan met mijn tentje. We wandelen over de camping naar de weg toe die ons weer naar Buren brengt. Hier strijken we neer op een terras en genieten we na van een prachtige wandeling.

De korte (7 km) route, slaat de wijngaard, het graspad langs de sloot en de camping over. Eigenlijk mis je hiermee het mooiste gedeelte van de route.

 

Bloesem - Bloesemtocht Buren

Hier staan de fruitbomen vol in bloei

 

Natuurkampeerterrein - Bloesemtocht Buren

Pad over het Natuurkampeerterrein

 

Fruitboom in bloesem - Bloesemtocht Buren

Deze takken staan al vol in bloei

 

Andere bloesemwandelingen

Naast het Klompenpad Errekomespad, zijn er nog veel meer bloesemwandelingen uitgezet in verschillende regio’s in Nederland. Wandelzoekpagina geeft een mooi overzicht van de mooiste bloesemwandelingen.

 

Bewaar deze route op Pinterest

 

Op zoek naar meer wandelinspiratie? Lees dan ook deze blogposts:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Leuke wandeling en mooie foto’s Wanda. Super die natuurcamping. Ga ik zeker uit proberen. Groetjes Lei 🙂

  • Wat een mooie foto’s Wanda. Wat een leuk idee om met een fotografe op stap te gaan. Maar je oude foto’s waren ook al prachtig hoor.

  • Hé wat leuk dat je in Buren was. Ik zag je blog op Burenstad.nl Was even een kopje koffie komen drinken.