Avontuurlijk hiken in Catalonië – De eerste avond

Het begon allemaal met deze tweet:

Een maand later pak ik mijn tas in, race ik nog even naar de Bever voor een nieuwe zonnebril en lees ik de toegezonden informatie over de blogtrip nogmaals door. Ik ben geselecteerd door het toeristenbureau van Catalonië en Hikingsite om 3 dagen te gaan wandelen in het prachtige Catalonië. En dat terwijl ik toch niet heel veel ervaring heb in de bergen. Pas op weg naar Schiphol besef ik me wat een bofkont ik ben.

Op Schiphol maak ik kennis met 2 van de 3 andere bloggers, Fred en Susanne. Na wat vertraging hebben we een prima vlucht met Veuling naar Barcelona. Daar ontmoeten we Raymond, onze gids, chauffeur en tolk en de Belgische blogger Ivo.

Congost-de-Mont-rebei-4

Foto: Raymond Koome

Raymond woont al jaren in Spanje en weet veel over het wandelen in Catalonië, een prima gids dus voor deze 3 dagen. Hij gaat Fred, Susanne, Ivo en mij de mooiste gebieden laten zien en ons de Catalaanse gastvrijheid laten ervaren.

Ik raad je aan ook even de blogs van de andere wandelbloggers te bekijken:

Omdat we maar 3 dagen hebben en Raymond weken nodig heeft om al het moois van Catalonië te laten zien, hebben we een druk programma. Vanaf het vliegveld rijden we direct door naar Castellbell i el Vilar waar we overnachten in de Casa Rural Mas de Puig met uitzicht op de Montserrat.

Casa Rural Mas del Puig

Casa Rural Mas del Puig is en gerenoveerde boerderij uit de 13e eeuw, op 1 uur rijden van Barcelona. Er zijn 3 appartementen (2-, 4- en 10-persoonsappartementen), een vergaderzaal en een feestzaal. Voor de gasten is er een tuin met barbecue, speeltoestellen en een zwembad met zonneterras.

Casa Rural Mas del Puig - Catalonië

Het was genieten in Casa Rural Mas del Puig

 

De Casa Rurals in Catalonië worden geclassificeerd met korenaren. Het aantal korenaren geeft aan hoe comfortabel de accommodatie is. Het systeem is vergelijkbaar met de sterren die hotels hebben. Inmiddels zijn er zo’n 500 accommodaties die de korenaren gebruiken. Casa Rural Mas del Puig heeft twee korenaren, wat aangeeft dat het verblijf comfortabel is.

De eigenaren spreken naast Catalaans gelukkig ook Engels, Frans en Italiaans. Dit maakt het voor buitenlandse toeristen een stuk makkelijker. Er is veel informatie beschikbaar over de streek en ze kunnen je ook alles vertellen over de leukste uitstapjes en mooiste wandelingen. Bergwijzer heeft de mooiste wandelingen in Montserrat op een rijtje gezet.

Gastvrij Catalonië

We worden gastvrij ontvangen door de eigenaar. Hij wijst ons met trots de verschillende appartementen waarin we verblijven en vertelt ons trots over zijn bedrijf.

Susanne en ik slapen in appartement El forn (de oude broodoven). Dit appartement bestaat uit 2 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken en een woonkamer. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op de Montserrat.

De heren slapen in een van de vele kamers van het appartement El mirador. Dit appartement is geschikt voor 6 volwassenen en 4 kinderen, ideaal voor een familieweekend. Vanuit de keuken van dit appartement heb je een prachtig panoramisch zicht op de Montserrat. Als wij aankomen is het al donker, maar morgen ontbijten we met uitzicht op deze bijzondere berg.

De appartementen zijn erg ruim, schoon, authentiek ingericht en gezellig. Een prima plek om een paar dagen te verblijven en de omgeving te verkennen.

Lichte maaltijd - Catalonië

Een heerlijke lichte maaltijd

In de keuken van het 10-persoonsappartement staat een lichte maaltijd met producten uit de streek en een heerlijk glas wijn voor ons klaar. We laten het ons heerlijk smaken. Nadat we een beetje bekomen zijn van de reis krijgen we een stortvloed van informatie over de wandelmogelijkheden in Catalonië.

Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk in me op te nemen, maar merk dat ik moe ben. Ver na middernacht sluit ik mijn ogen en verwerk ik de eerste indrukken van Catalonië.

 

Opmerking: Op uitnodiging van Catalunya tourisme en Hikingsite ben ik gaan wandelen in Catalonië, ik heb geen financiële compensatie voor dit artikel gekregen. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments