5x Wandelen net over de grens in Duitsland

Duitsland is een wandelland bij uitstek. Overal waar je komt zie je wandelmarkeringen van de meest uiteenlopende wandelroutes. Het is niet voor niets dat ik regelmatig naar onze oosterburen rijd voor een heerlijk wandelweekend over de grens in Duitsland. Met een paar uur rijden vanaf Utrecht zit je in een compleet ander landschap. Lees alles over mijn vijf favoriete wandelingen in Duitsland.

Eifelsteig

Hier ontstond mijn liefde voor het wandelen in Duitsland. Op iets meer dan twee uur rijden van Utrecht sta je aan het begin van de Eifelsteig. De Eifelsteig is 313 kilometer lang en één van de 16 Top Trails of Germany. In 15 etappes, die in lengte variëren van 14 tot 28 km, wandel je vanuit het vlakke noorden bij Aken, via het Hohe Venn door het Rurtal en het Nationaal Park Eifel om via de kalk- en de vulkanische Eifel uit te komen in Trier. Een prachtige afwisselende route door de overweldigende natuur van Duitsland.

Zelf wandelde ik al verschillende etappes van de Eifelsteig. Wist je dat er ook veel rondwandelingen ontwikkeld zijn die deels over de Eiffelsteig lopen? Dat zijn de Partnerwegen, ideaal voor een dagwandeling in Duitsland.

Zin in een paar dagen wandelvakantie in de Eifel? Boek dan hier een fijn vakantiehuis.

wandelen over de Eifelsteig in Duitsland

Wandelen in Grafschaft Bentheim

Net over de grens bij Oldenzaal ligt het Grafschaft Bentheim. Hier zijn 15 afwisselende rondwandelingen uitgezet die variëren van 6 tot 35 kilometer. Wat dacht je van de wandelroute “In de sporen van het Bentheimer Goud” van 11 kilometer? Deze is prima te combineren met een bezoek aan de imposante burcht van Bad Bentheim of het Zandsteenmuseum.

Zin in meer uitdaging? Wandel dan het Podagristenpad dat in 80 kilometer van Bad Bentheim naar Coevorden loopt.

Wandelen Bad Bentheim Duitsland

Teutoschleifen wandelen in Tecklenburger Land

Wil je een spectaculaire wandeling in Duitsland met indrukwekkende bossen, machtige rotsformaties en mooie doorkijkjes? Ga dan wandelen in het Tecklenburger Land en ontdek de zeven Teutoschleifen! Dit zijn stuk voor stuk prachtige wandelingen door de ruige natuur van het Tecklenburgerland. Een aanrader is de Dörenther Klippen-wandeling van 9,5 kilometer. Wil je een hele dag op pad? Combineer deze wandelroute dan met het Tecklenburger Bergpfad van 10,5 kilometer.

Wandelpad Dorenther Klippen Duitsland

Ahornweg

De Ahornweg is een 100 kilometer lange wandeling door het natuurpark in het Ösnabrucker Land. De wandelroute bestaat uit twee lussen van ieder drie etappes, met als middelpunt het stadje Bad Iburg. Mooie wandelpaden worden afgewisseld met gezellige stadjes, interessante bezienswaardigheden en fijne restaurantjes.

Door de hoogteverschillen is het een pittige tocht, maar de vele uitkijkpunten en de prachtige natuur maken het meer dan waard!

Ahronweg wandelen Duitsland

Baumberger Ludgerusweg

Door het glooiende landschap van Baumberge loopt de 30 kilometer lange wandelroute Ludgerusweg. De Baumberger Ludgerusweg is vernoemd naar de Heilige Ludgerus uit Utrecht die van Karel de Grote de opdracht kreeg om de Friezen en Saksen te bekeren. De route start in het bos en loopt later over rustige landwegen over de heuvels. In het plaatsje Billerbeck kun je even op adem komen voor de laatste kilometers naar Coesfeld.

Geen zin om 30 kilometer te wandelen? Zet dan je auto bij de Longinusturm en wandel van daaruit één van de vele gemarkeerde kortere rondwandelingen.

Ludgerusweg wandelen Duitsland

Waar ga jij het liefst op pad in Duitsland?

Bewaar deze wandeling op Pinterest:
https://nl.pinterest.com/pin/545709679849964418/?nic=1a

 
Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Kan je mij een tip geven: met mijn zoon van 18 ga ik naar Winterswijk. Vlak bij de grens. Hij wil graag een wandeling maken in Duitsland. Het liefst bergachtig. Ik wil niet te diep Duitsland in want moet savonds weer terug naar huis, rond Zwolle.
    We zijn geen doorgewinterde wandelaars maar wel gezond van lijf en leden.

    Ik zoek een leuke dagroute met bijv een leuk stadje.

  • Vorig jaar de Rennsteig in Thuringerwald gelopen, echt prachtig! En heel rustig.