Wandelen & Kleurrijk kijken met Fenna

Op een prachtige zondag ga ik met een leuk gezelschap onder begeleiding wandelen & kleurrijk kijken. De titel van deze wandeling sprak mij enorm aan, omdat ik het wandelen altijd echt wil beleven. Kijken, ruiken, voelen en soms zelf proeven (van de wilde bramen of bosbessen).

Deze wandeling wordt georganiseerd door Fenneke. In september start ze met haar bedrijf Fenna gaat het maken. Het kijken staat centraal en dat doen we door de lens van onze camera. Dit mag een super fancy spiegelreflex camera zijn, maar ook een eenvoudige compactcamera of telefoon.

Wandelen en kleurrijk kijken kromme rijn

Boterbloemen langs de Kromme Rijn

 

De wandeling brengt ons van Bunnik langs de Kromme Rijn en over de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd naar Utrecht. Tijdens het wandelen fotograferen we erop los.

Na een aantal kilometer zoeken we een picknickbank op en krijgen we onze eerste foto-opdracht. Ik krijg de opdracht om de wereld eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Zie hier het resultaat:

wandelen en kleurrijk kijken perspectief 1

Eerste opdracht: Ander perspectief

 

Als we klaar zijn bespreken we de opdracht met elkaar en bekijken we de resultaten. Het is leuk om te zien hoe de anderen hun opdracht hebben uitgevoerd.

We wandelen weer verder en ondertussen fotograferen we rustig door.

wandelen en kleurrijk kijken onderweg

Deze zee van witte bloemen kon ik niet weerstaan

 

Voor de lunch vinden we een leuk plekje bij Tuinderij De Volle Grond. Nadat we onszelf van de nodige energie hebben voorzien, krijgen we de 2e opdracht. Dit keer mag ik de lente vast gaan leggen. Het resultaat is een vrolijke foto die voor mij het ultieme lentegevoel weergeeft:

Wandelen en kleurrijk kijken lente

Tweede opdracht: Lente gevoel, liggen in de zon op een grasveld met madeliefjes

 

Uiteraard wordt ook deze opdracht nabesproken, om daarna onze weg naar Utrecht te vervolgen.

wandelen en kleurrijk kijken

Ook op het water genieten ze van de lente

 

In Utrecht genieten we nog even van de zon in een park om daarna met een vol geheugenkaartje in het fototoestel huiswaarts te keren.

‘s avonds plaats ik de 10 mooiste foto’s in de daarvoor bestemde besloten Facebookgroep. Ik ben benieuwd naar de foto’s en de reacties van de andere deelnemers.

Wil je ook een keer wandelen & kleurrijk kijken met Fenna? Vanaf september organiseert Fenneke wee nieuwe wandelingen, volg haar op Facebook en blijf op de hoogte!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments