Wandelen over de onbekende Veluwe

Wandeling: Wandelen over de onbekende Veluwe: Hoog Soeren (rondwandeling)
Afstand: 11 km
Startpunt: Hoog Soeren 44

 

Ken je dat gevoel dat je een tijd lang niet gewandeld hebt en je mag weer? Afgelopen weekend was het zover. Na weken uit de running te zijn geweest in verband met een knieblessure wilde ik weer 10 kilometer gaan wandelen. Maar waar ga je dan heen? Ik besloot die keus over te laten aan jullie en plaatste zaterdagavond een poll op Twitter.

 

 

Ik had 3 routes in gedachten:

Snel een appje naar mijn wandelmaatje Astrid gestuurd om te vragen of zij zin had om mee te lopen. Mocht het dan halverwege echt niet gaan, kan zij mij later weer oppikken 😉

Toen ik zondagochtend wakker werd was de poll gesloten en ontdekte ik dat we naar Hoog Soeren zouden gaan. Ik pakte mijn spullen bij elkaar, las tijdens het ontbijt alles over de route en ging op pad. Aangekomen in Hoog Soeren ontdekte ik dat ik het boekje op de keukentafel had laten liggen! Wat een sukkel ben ik toch… Gelukkig had ik de GPX van de route doorgestuurd naar Astrid en had zij ‘s ochtends nog tijd gevonden om deze in haar GPS te laden. Zonder kaart of routebeschrijving, maar met GPS op pad.

 

Wandelen rond Hoog Soeren

Wat is het heerlijk om weer op de Veluwe te zijn! Ik ga regelmatig wandelen en wildspotten op de Hoge Veluwe, maar de onbekendere plekken van de Veluwe zijn voor mij nog redelijk onontdekt. Vanuit het pittoreske Hoog Soeren wandelen we direct de bossen in. Een man met twee Friese paarden komt ons tegemoet, wat een prachtige dieren zijn dat toch. Nadat we even vol bewondering hebben staan kijken vervolgen we onze weg. Het loofbos wordt steeds dichter terwijl de brede bospaden licht glooiend tussen de bomen door slingeren.

 

Wandelen Veluwe Hoog Soeren Kroondomein Het Loo

 

Kroondomein het loo wandelen

 

Wild spotten op de Veluwe

Langs de paden zien we woelsporen van wilde zwijnen en waar het bos wat meer open is de rode vossenbessen. Er is eten genoeg voor de wilde zwijnen op de Veluwe, de kans is dan ook groot dat je dit imposante beest hier tegenkomt. Niet veel later op de route zien we dan ook een zeug langs het pad met twee biggen. Nog voor ik mijn camera kan pakken, zoekt ze de dekking op van de bosrand. Blijft altijd bijzonder zo’n ontmoeting.

Naast het wilde zwijn loop je ook kans om hier een edelhert of ree aan te treffen. Om het wild rust te gunnen is het bos van 15 september tot 25 december gesloten. Na kilometers bos komen we bij de Asselse heide. We hebben er inmiddels ruim 7 kilometer opzitten, dus tijd voor een pauze. Met uitzicht over de uitgestrekte heide genieten we van onze meegebrachte lunch. Mijn knie houdt het wonderbaarlijk goed, dit geeft de burger moed 🙂

 

Vossenbes Veluwe Wandelen

 

Kever

 

Genieten van de uitgestrekte Asselse heide

Na een relatief lange rust starten we langzaam op om de laatste kilometers te slechten. Langs de Asselse heide klimmen we terug naar Hoog Soeren. We maken nog een ruime bocht rond de golfbaan om vervolgens langs een aantal prachtige huizen weer uit te komen bij de auto. Vol verbazing constateer ik dat ik zonder moeite 11 kilometer gewandeld heb! We zoeken een gezellig terrasje op om dit heugelijke feit te vieren en deze mooie wandeling af te sluiten.

 

Asselse Heide Wanda Wandelt

 

Asselse Heide wandelen

 

Trage Tocht Hoog Soeren

 

Onderweg zijn we een aantal wandelaars tegengekomen die wel met het boekje liepen. Doordat wij puur op GPS liepen, zijn we verkeerd gestart en hebben we de route in tegengestelde richting gewandeld. Dat maakt de route gelukkig niet minder mooi en zorgde ervoor dat we ons niet helemaal alleen voelde in het bos.  Ik heb enorm genoten van de wandeling.

Wil jij deze wandeling ook maken? Kijk dan op Wandelzoekpagina of bestel de gids bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ga je liever wandelen op de meer bekendere Veluwe? Lees dan bij We12Travel over wandelen op de Hoge Veluwe.

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

 

 

 

Wil je meer lezen over wandelen over de Veluwe? Dan raad ik je deze blogs aan:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!

Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments