Mijn partner verraste mij met een heerlijk weekendje Parijs! Wandelen in Parijs is natuurlijk de beste manier om zo’n mooie stad te verkennen.

Op de website Parijs mijn stad staan zes prachtige wandelingen volledig beschreven met een goede kaart. Het fijne van deze wandelingen is dat ze starten en eindigen bij een metrostation.

Ik koos voor de wandeling “van het 9e naar het 7e, via het 8e” circa 7 kilometer langs dure winkels, pleinen. paleizen, de Eiffeltoren en Napoleon. De beschrijving en de kaart heb ik gedownload op mijn telefoon, het wandelen in Parijs kon beginnen!

De Opéra in Parijs

Eenmaal in Parijs zijn wij per metro naar de Opéra van Garnier gereisd, een indrukwekkend gebouw vol pracht en praal.

Vanaf de Opéra liepen we naar Place Vendôme. Onderweg zagen we de brandweer in actie compleet met slangenwagens. We hebben ons lopen verbazen over de dure winkels, de prachtige etalages en de aanwezige beveiliging.

Place de la Madeleine

De route naar Place de la Madeleine voerde ons ook weer langs dure merkwinkels en de beste chocolaterie van Parijs. Al het lekkers konden we prima weerstaan en we stapte vrolijk verder. Vanaf Place de la Madeleine lopen we richting de naald op Place de la Concorde.

Wat een drukte! Ondanks alle pracht en praal wil ik er eigenlijk zo snel mogelijk weg. We lopen langs de zwaar beveiligde ambassade van Amerika en wandelen door het park naar de Avenue des Champs-Elysées. Tussen de twee paleizen door wandelen we naar de Seine. Niet veel later hebben we prachtig zicht op de Eiffeltoren waar de route onderdoor gaat.

EiffeltorenBij de Eiffeltoren is het dermate rustig dat we besluiten via de trappen deze indrukwekkende toren te beklimmen. Eenmaal op het eerste observatiedeck ben ik volledig buitenadem en dan zijn we er nog niet eens! Op naar het tweede observatiedeck. Eenmaal boven hebben we prachtig uitzicht over de stad. Helaas kunnen we niet helemaal naar de top, dus dalen we weer rustig de trappen af.

In het park aan de voet van de Eiffeltoren observeren we de vele handelaars (of zijn het zwendelaars?). Bijzonder dat mensen in hun truckjes trappen. Even verderop staat een groepje scouts, compleet in uniform met korte broek (brrrrrr) te oefenen met knopen. Zullen we ze een eindje volgen? Waarschijnlijk zijn ze met een postenspel/speurtocht bezig. We besluiten toch maar onze route te vervolgen.

2014-01-25 14.46.12Bij Hôtel des Invalides eindigt de route. Omdat we inmiddels wel trek hebben in een drankje besluiten we door te wandelen naar café Le Pré.

Wandelen in Parijs is inderdaad de beste manier om deze prachtige stad te ontdekken. Er is zo veel te zien en te ervaren! Ik ga zeker nog eens terug om één van de andere wandelingen te doen, waarschijnlijk in Montmartre.

 

Interesse in andere stadswandelingen? Lees dan ook:

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Leuk te horen dat je iets aan de pagina met wandelingen hebt gehad op http://www.parijsmijnstad.nl
  Veel succes met je actie voor het Reumafonds.

  vriendelijke groeten
  Chris
  parijsmijnstad.nl

 • Als ik zo vrij mag zijn, Baja Bikes heeft twee hele leuke wandelingen door Parijs.
  Een wandeling door Quartier Latin http://www.bajabikes.eu/nl/parijs-quartier-latin-wandeling http://www.bajabikes.eu/nl/parijs-montmartre-wandeling en een Montmartre wandeling, voor ieder wat wils! Echt een aanrader 😉

  Groetjes,
  Goedele

 • Goedendag Wendy

  Kleine aanvulling, er is inmiddels een nieuwe wandeling bijgekomen, de zesde in mooi Parijs :-).
  De wandeling gaat grotendeels door het centrum waardoor je de meeste highlights van Parijs onderweg tegenkomt.
  De wandeling is ca. 7 km en zeer goed te doen in een dagdeel.

  Helemaal gratis en voor niets te downloaden op de website….

  Vr. Groet
  Chris – parijsmijnstad.nl