Deze week kwam ik bij collega wandelblogger Vera Wandelt een leuke wandel-tag tegen. In 2015 vulde ik al eens de wandeltag van collega wandelblog Nummer 11 in. Maar dat is alweer 2 jaar geleden, eens kijken of mijn wandelgedrag veranderd is šŸ™‚

Een tag is een vragenlijsten over een bepaald onderwerp gemaakt door een blogger, die andere bloggers kunnen invullen. Over wandelen zijn er nog niet veel tags gemaakt, daarom is het extra leuk dat Vera deze tag heeft opgezet!

Waarom wandel je?

Wandelen is voor mij ontspannen. Ik heb een drukke baan en besteed veel tijd aan mijn blog. Daarnaast probeer ik ook nog mijn gezin en sociale leven te onderhouden šŸ˜‰ Wandelen is voor mij de haast uit mijn hoofd lopen. De eerste 5 km ben ik nog heel druk in mijn hoofd met alle dingen die ik gedaan heb en wat ik allemaal nog moet doen. Na 5 km komt er ruimte in mijn hoofd en na 10 km komen er nieuwe creatieve ideeĆ«n naar boven. Daarnaast is wandelen ook gewoon goed voor mijn lichaam. Na mijn knieblessure merkte ik pas wat wandelen eigenlijk met je doet. Nu ik weer hersteld ben, probeer ik iedere week weer een heerlijke wandeling te maken.

Wanneer wandel je?

Ik wandel het hele jaar door. Ieder seizoen heeft zijn charme en daar kan ik echt van genieten.

Waar wandel je het liefst?

Op de rand van bos en boerenland. Ik hou van de geborgenheid van de bossen, maar ook van de mooie doorkijkjes en de weidse uitzichten van het platteland.

Wandel je samen of alleen?

Ik wandel meestal alleen, maar ga ook zo nu en dan met een vriend of vriendin op pad. Iedere maand probeer ik een wandeling te organiseren voor de volgers van mijn blog. Ik kies ervoor om regelmatig alleen te wandelen omdat ik dan echt de tijd heb om tot rust en nieuwe inzichten te komen. Wil je ook alleen op pad, hier geef ik 3 tips om veilig in je eentje te gaan wandelen.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Het ideale wandelweer voor mij is zo’n 20 graden met zon en lichte bewolking. Het landschap is zoveel mooier als de zon schijnt šŸ™‚ Maar een wandeling met zware bewolking en af en toe regen vermijd ik niet. Wel zorg ik er altijd voor dat ik goed gekleed ben op het weer.

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Veel! Hahahaha. Ik zorg dat ik altijd alles bij heb voor onverwachte omstandigheden. Poncho, EHBO-setje, eten, drinken en kaart & kompas. Verder uiteraard mijn fotocamera, 360 graden camera, statiefje en accupack. Een grote ergernis van mij is vuil langs de wandelpaden, dus neem ik altijd een vuilniszakje mee om ervoor te zorgen dat de paden schoon blijven. Wat er verder in mijn rugzak zit lees je hier.

Wat is jouw wandeltempo?

Mijn wandeltempo ligt niet zo hoog, vaak tussen de drie Ć  vier kilometer per uur met rusten. Dit komt omdat ik heel veel foto’s neem en op sommige punten net iets langer blijf zitten om te genieten van het uitzicht en een beetje te mijmeren of te schrijven.

Op welke schoenen wandel je?

WandelschoenenIk heb 2 paar wandelschoenen tot grote ergernis van mijn vriend šŸ˜‰ Een paar lichte categorie A schoenen voor de dagwandeling in vlak terrein en een paar B schoenen voor ruiger terrein of als ik met volle bepakking een trektocht ga maken.

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Mijn voorkeur gaat uit naar onverhard, dat zijn de paden waar je met de auto of fiets vaak niet komt, heerlijk!

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Eigenlijk heb ik nog nooit een wandeling gehad die niet geslaagd is. Ik zoek de wandelingen die ik maak uit op mijn stemming. Heb ik zin in rust, dan trek ik naar de onbekendere gebieden. Heb ik zin in drukte, dan wandel ik in de stad. Doordat ik me vooraf goed inlees in de wandeling en het gebied waar ik heen ga, is eigenlijk iedere wandeling wel geslaagd.

Geef de ā€œWandelen-Tagā€ door

Vind je de Wandelen-Tag ook leuk om in te vullen? Dan kan je de vragen van Vera Wandelt gebruiken en beantwoorden.

 

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen, bekijk dan ook deze blogposts:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor Ć©Ć©n van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments