Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

Wandelplannen voor 2015

Het nieuwe jaar is nog maar een paar dagen oud en mijn agenda begint al langzaam vol te stromen met wandelingen voor het komende jaar. Het begint al weer te kriebelen en ik heb zin in alle mooie wandelingen die ik in 2015 mag gaan lopen!

Wat staat er allemaal op de planning?

In januari begint het al goed met de PWN Egmond Wandelmarathon. Deze ga ik samen met Astrid wandelen. We maken er meteen maar een lang weekend Egmond van, ik kijk er nu al naar uit!

Tevens begint in januari de training met mijn zoontje Tom. Met zijn 11 jaar heeft hij besloten 500 kilometer te gaan wandelen voor het Longfonds en deel te nemen aan de 4Daagse Apeldoorn. Genoeg kilometers te maken dus de komende tijd! We zijn inmiddels gestart met het Pelgrimspad en wandelen in mei ook een aantal etappes van het Veluwe Zwerfpad als voorbereiding op zijn eerste 4Daagse avontur.

Zondag 1 februari staat de Fiets- en Wandelbeurs op de planning. Het is altijd leuk om inspiratie op te doen en andere wandelaars te spreken. Ook ben ik benieuwd naar de nieuwste wandeltrends en wil ik naar de workshop van David Brand over natuurfotografie.

Na het succes in Egmond, ga ik samen met Astrid in maart de Fjoertoer op Terschelling lopen. We overnachten op een zeilklipper en wandelen zaterdagavond 21 kilometer over het prachtige Terschelling.

In April is het tijd voor een ouderwetse scouting hike. Traditioneel worden er rond Pasen tientallen HIT’s georganiseerd. Dit jaar loop ik samen met Linda de G.P.S. Hike in Alphen. Het is denk ik 20 jaar geleden dat ik mijn laatste HIT liep, dus dit wordt nostalgisch herinneringen ophalen 😉

Zoals ik eerder al vertelde ga ik in mei met mijn zoontje Tom een weekend wandelen over de Veluwe. Er staan 2 etappes van het Veluwe Zwerfpad op de planning met een overnachting bij B&B Het Koetshuis in Dieren.

In juni is het tijd voor de Avondvierdaagse van Montfoort. Samen met mijn verkenners (ik geef leiding bij de scouting) wandel ik de 10 kilometer. Ook staat er nog een trainingsweekend met Tom op de planning, waarschijnlijk 2 etappes over het Pelgrimspad. Eind juni vertrek ik voor een weekend met collega’s naar Ibiza. Ik hoop daar ook nog een mooie wandeling te kunnen maken.

Op 14 juli is het dan eindelijk zover. Na maanden trainen gaan Tom en ik de 4Daagse Apeldoorn lopen. Astrid loopt ook gezellig mee. We hebben een prima huisje via AirBNB kunnen boeken in Beekbergen en gaan er een super week van maken.

In de zomer is het bij mij vaak even rustig met het wandelen. Ik pak het weer op in september. dan organiseer ik samen met Astrid en Djoeke voor de 2e keer de Reumawalk. Een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer speciaal voor mensen met een reumatische aandoening.

De Wandel Kustmarathon Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In 2014 liep ik deze voor de eerste keer. Het is een prachtige tocht langs de Zeeuwse kust, waar mijn roots liggen. Met dank aan Marco voor het inschrijven, ben ik er ook dit jaar weer bij!

November en december zijn nog zover weg, dat ik daar nog geen plannen voor heb. Misschien plan ik dan eindelijk het weekendje Texel met Peter of een weekend Limburg met Aukje.

12 mooiste wandelingen in 12 provincies

Dit jaar wil ik ook de 12 mooiste wandelingen gaan maken in onze 12 provincies. Meer hierover lees je in deze blog. Heb jij een tip voor een mooie wandeling bij jou in de provincie, laat me dit weten in een reactie onder die blog.

Je ziet, plannen genoeg! Wat zijn jouw wandelplannen voor 2015? Deel ze in een reactie hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties
  • Gelukkig zie ik regelmatig mijn naam staan in je blog

  • Dat zijn inderdaad een hoop plannen! Met 3 (nog jonge) kinderen is het lastig om regelmatig te gaan wandelen, ik zou het best wat vaker willen doen. De NS wandeling van Boxtel naar Oisterwijk vond ik trouwens erg leuk om te doen, mooi over de Kampina.