Wandeltips voor de zomer

Het is zomer! Iedere seizoenswisseling wandelde ik met de Polderlopers naar het Observatorium Robert Morris om daar de volgende ochtend de eerste zon van het seizoen op te zien opkomen.  De zomer is voor mij het jaargetijde dat ik het minste wandel. De vakantie en de warmte zorgen ervoor dat ik er minder vaak op uit trek. Toch staan er voor deze zomer een paar mooie wandelingen op de planning. De wandelingen die ik in de zomer maak, lopen vaak door de bossen. Mijn uitrusting en kleding stem ik ook af op het warmere weer. In deze blogpost deel ik mijn wandeltips voor de zomer.

 

Uitrusting en kleding tijdens een zomerwandeling

Dat wandelkleding niet bepaald hip is, is nou eenmaal een feit. Ik ben geen korte broeken mens, maar om nou in een lange broek te blijven lopen in de zomer vind ik ook niets (hoewel het soms wel fijn is wanneer je door hoog gras moet lopen). Laatst ontdekte ik dat het wandelen in een soepelvallend jurkje heel fijn is. Prima te combineren met een legging, zodat je minder snel last hebt van teken. Tegenwoordig zijn er hippe jurkjes te vinden die geur- en UV-werend zijn, ideaal!

Wandeloutfit zomer

Mijn ideale wandeloutfit voor de zomer

Om mijn hoofd tegen de zon te beschermendraag ik een hoed. Met een hoed heb ik minder last van de felle zon en verbranden mijn oren niet. De hoed die ik gekocht heb ventileert goed en is ook nog waterdicht! Ideaal voor ons wisselende Nederlandse klimaat.

Naast mijn kleding, pas ik ook de inhoud van mijn tas aan op het zomerse weer. Mijn standaarduitrusting wordt aangevuld met een vestje, extra sokken, muggenolie, zonnebrandcrème, zoutjes en extra water. Het vestje gebruik ik vaak tijdens de rust; wanneer je net even in de wind gaat zitten, koel je te snel af. Een vest zorgt ervoor dat je niet te snel en teveel afkoelt. Tijdens een wandeling met zomerse temperaturen is het erg belangrijk om goed te blijven drinken, omdat je veel vocht verliest. Daarom neem ik 2 liter water mee wanneer de temperatuur boven de 22 graden uitkomt.

 

Wandelingen in de zomer

Niet alleen mijn kleding en uitrusting stem ik af op de zomerse temperaturen. Ook bij het zoeken van de wandeling houd ik rekening met de temperatuur. Zo zoek ik in de zomer vaak de schaduw van de bossen op en vermijd ik lange stukken waar weinig bomen staan. Lopen in de felle zon met warme temperaturen is alleen maar extra vermoeiend en kost veel meer energie.

Bossen bieden in de zomer schaduw tijdens een wandeling

Bossen bieden in de zomer schaduw tijdens een wandeling

 

Een paar mooie wandelingen om te maken in de zomer zijn:

Heb jij nog een handige tip voor een zomerse wandeling?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Genoeg water! Je drinkt al snel te weinig met warm weer. Ervaring leert dat het niet relaxed is wanneer je te weinig bij je hebt en er niets open is.

  • Ik heb eens van iemand de tip gekregen om als het warm is voor ik ga lopen 2 zakjes ORS, opgelost in en bidon water te drinken. Normaal kun je me opvegen bij temperaturen boven de 25 graden maar toen ik een tijdje geleden met heet weer, 30 graden, ging trainen voor de Kennedymars had ik nergens last van. Sindsdien gebruik ik het iedere keer als het warm is.

  • Beste wanda allereerst wat een mooie blog ik heb een vraag ik wandel ook en heb bij langere tochten last dat mijn kleine teen rechts onder de ena laatste komt en zodoende stukloop herken jij dit en wat is het beste ertegen te doen.
    Alvast bedankt Grt.peter