Welk ondergoed draag je tijdens het wandelen?

Zo leuk, al die vragen die ik binnenkrijg van jullie. De vraag die al een tijdje onbeantwoord op de plank ligt komt van verschillende lezers. Zij vragen zich af welk ondergoed je het beste kunt dragen tijdens een wandeling.

Zelf droeg ik altijd de standaard katoenen slipjes van de Hema, in combinatie met een sport-BH en een eenvoudig hemdje. Maar al snel merkte ik dat zeker het slipje begon te irriteren op warme dagen en bij meerdaagse tochten. Tijd dus om op onderzoek uit te gaan naar geschikter ondergoed.

Je kleding tijdens het wandelen bouw je idealiter op in een 3-lagensysteem. De basislaag, je ondergoed, moet ervoor zorgen dat het transpiratievocht opgenomen en afgevoerd wordt. Hierdoor koelt je huid niet af tijdens het wandelen of een rustpauze. Deze onderlaag moet nauw op de huid aansluiten en van materiaal zijn dat het vocht goed af kan voeren.

Toen Thermowear mij benaderde of ik wandelondergoed wilde testen, kwam dat als geroepen! Op hun site kwam ik al snel bij het merk Odlo uit en dan specifiek bij het ondergoed uit de serie Performance Light. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor het sporten. Het materiaal sluit perfect aan, ademt goed en heeft een speciale antibacteriële werking. Ik bestelde een dames boxershort en een hemd van Odlo. Omdat ik altijd een beetje qua maat tussen de M en L val, heb ik een L besteld. Er is namelijk niets vervelender dan dat ondergoed knelt.

Niet veel later komt de pakketbezorger mij verblijden. Natuurlijk kan ik niet wachten met uitpakken, ik ben supernieuwsgierig hoe het materiaal aanvoelt. Dus snel de verpakking opengetrokken. Het materiaal voelt heel soepel en zacht, daarbij is het ook nog eens goed elastisch. De volgende dag staat een wandeling op het programma. De thermometer geeft 25 graden aan, dus een mooi moment om direct het ondergoed te testen.

Zodra ik het aantrek merk ik hoe nauw het om mijn huid sluit. Het materiaal is zo zacht dat het echt als een tweede huid fungeert en je het nauwelijks voelt. Het enige nadeel van dit hemd is dat het een vrij hoog boord heeft, waardoor het net boven mijn andere shirt uitkomt.

Eenmaal aan de wandel voel ik het ondergoed niet zitten. Geen irriterende naadjes of opkrullende pijpjes. Het is vandaag flink warm en ik zweet snel. Gelukkig is dit ondergoed daarop gemaakt. Het hemd wordt wel vochtig, maar het voelt niet koud aan als ik ga rusten. Voordeel is wel echt dat het ook binnen no-time weer droog is.

Waar ik bij een lange wandeling met warm weer bij mijn slipje nog wel eens last van irritatieplekken in mijn lies kreeg, heb ik daar met de Odlo boxershort helemaal geen last van. Ik ben heel benieuwd of dat ook zo is als ik meerdere dagen achter elkaar lange afstanden loop in warme temperaturen. Dat is iets om volgend jaar te testen wanneer ik weer verder ga wandelen op de St: Olavsleden!

Conclusie

Het juiste ondergoed voorkomt irritatieplekken wanneer je gaat wandelen. De Odlo Performance Light boxer voor dames in combinatie met het hemd bevallen mij erg goed. De stof voelt heerlijk zacht aan en de maat L die ik besteld hebt past perfect! Het enige nadeel van het hemd is dus dat het boord wat hoog is, de volgende keer bestel ik een model met een lager boord zodat deze niet boven mijn shirt uitkomt.

Goed om te weten voor de heren, de Odlo Performance Light heeft ook wandelondergoed voor heren.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Thermowear. Zoals je van mij gewend bent deel ik altijd eerlijk mijn mening over de producten die ik test.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Lijkt mij heerlijk dit speciale sportondergoed, helaas voor mij aan de kostbare kant. Leuk om eens te winnen!
    Voor het gemak, doe maar maat XL
    Bedankt voor de info, groetjes Ans.