Wandelen is leuk! Ga je mee?
HomeWijnWandel2Daagse in Limburg 15 tot en met 17 april 2020

WijnWandel2Daagse in Limburg 15 tot en met 17 april 2020

Wandelen en wijn, wat een prachtige combinatie. Geniet twee dagen van mooie wandelingen onder begeleiding van Wanda, langs de verschillende wijngaarden in Zuid-Limburg. Proef van de Nederlandse wijnen en ontwaak tussen de wijnranken. Ga je mee?

Wat kun je verwachten?

We verblijven twee nachten op de wijngaarden van Domein Holset in het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Woensdagavond word je ontvangen op Domein Holset met een wijnproeverij en rondleiding.

Op donderdag starten we de dag met een heerlijk ontbijt, voor we de wandelschoenen aantrekken. We gaan een mooie wandeling van 11 kilometer maken naar de wijngaarden van Sint Martinus. In het proeflokaal van Sint Martinus worden we ontvangen voor een wijnproeverij.

Terug op Domein Holset heb je lekker de tijd voor jezelf. Met een boekje op het terras, of even ontspannen op je kamer. ‘s Avonds genieten we van een driegangendiner op het Domein.

Vrijdagochtend is er voor de liefhebbers een stiltewandeling. Na het ontbijt pakken we de koffers en vertrekken we per auto of OV naar Maastricht. Vanuit wijngaard De Apostelhoeve maken we een wandeling van 11 kilometer langs Slavante, de oudste wijngaard van Nederland en Hoeve Nekum. Terug bij de Apostelhoeve krijgen we een rondleiding met proeverij.

Waar verblijven we?

We verblijven op Domein Holset, tussen de wijnranken. Het logement op het domein is een plek waar je je welkom en vrij voelt en waar een heerlijk ontbijt en diner wordt geserveerd. De kamers hebben allemaal een eigen thema en badkamer.

Je kunt dit weekend kiezen of je verblijft in een gedeelde 2-persoonskamer met losse bedden of een 1-persoonskamer.

Wat is het programma?

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.


Woensdag 15 april
Inclusief: wijnproeverij en overnachting.

Om 19:00 uur word je ontvangen op Domein Holset. Na een kort welkomstwoord van mij neemt de wijnboer ons mee voor een wijnproeverij en rondleiding. Daarna is er alle tijd om verder kennis te maken met elkaar.

Op Domein Holset slaap je tussen de wijnstokken. Behalve de 2,5 hectare bij het domein, bezit Domein Holset ook nog 4 hectare wijngaard in Vijlen. Domein Holset maakt uitsluitend mousserende wijnen. Deze krijgen dezelfde behandeling als champagne.

 

Donderdag 16 april
Inclusief: ontbijt, lunchpakket, 3-gangen diner en overnachting.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een gezellige wandeldag. We wandelen door de bossen en landerijen van het Zuid-Limburgse heuvellandschap naar de wijngaarden van Sint Martinus. Onderweg vertel ik regelmatig iets over de omgeving en dingen die we zien. Halverwege zoeken we een leuk plekje op om ons lunchpakket te nuttigen. Bij het proeflokaal van Sint Martinus proeven we drie van hun wijnen.

Wijngaard Sint Martinus behoort tot de bekendste en grootste van ons land. Eigenaar Stan Beurskens zet samen met zijn vrouw, en een groot team specialisten het pionierswerk van zijn vader voort. Zijn vader plantte de eerste wijnstokken in de jaren ’80 van de twintigste eeuw aan.

Na de proeverij wandelen we terug naar Domein Holset, waar je de rest van de middag tijd voor jezelf hebt.

‘s Avonds wordt er een driegangendiner geserveerd op het domein.

Vrijdag 17 april
Inclusief: ontbijt, lunchpakket en wijnproeverij.

Voor de liefhebbers is het vroeg opstaan geblazen, want er staat een stiltewandeling in de vroege morgen op het programma. We wandelen over rustige landweggetjes om de zon op te zien komen en in stilte de wereld te zien ontwaken.

Zodra we terug zijn van de stiltewandeling staat het ontbijt voor ons klaar. Na het ontbijt pakken we de koffers in en checken we uit.

Op vrijdag maken we een mooie wandeling van 11 kilometer onder Maastricht. We starten vanaf de bekendste wijngaard van Nederland, De Apostelhoeve.

Bij De Apostelhoeve werken inmiddels drie generaties in de wijngaard. Mathieu Hulst wordt niet alleen bijgestaan door zijn vrouw Jelka, maar ook door vader Hugo, de oprichter van het wijnhuis en door zoon Robin. De eerste wijnstokken gingen hier in 1970 de grond in, kort nadat ook aan de Maas bij Slavante stokken waren geplant. De Apostelhoeve heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een wijnhuis voor absolute kwaliteitswijnen. Van bijna 12 hectare maakt de familie alleen witte wijn.

Daarna volgen we het stroomdal van het riviertje de Jeker naar Maastricht. We wandelen kort door het centrum om daarna de Sint-Pietersberg op te klimmen naar Slavante, de oudste wijngaard van Nederland, te wandelen.

Op een oud mergelterras van het voormalige Franciscanerklooster Slavante liet Frits Bosch, directeur van de Maastrichtse wijnhandel Polis & Ryckelen, in 1967 een kleine wijngaard aanplanten. Hij was daarmee de eerste wijngaardenier van Nederland sinds lange tijd.

We klimmen verder de Sint-Pietersberg op om de ENCI groeve van grote hoogte te bewonderen voor we afdalen naar Hoeve Nekum. Onderweg zoeken we een fijn plekje om ons lunchpakketje te nuttigen.

Hoeve Nekum, een monumentale boerderij gebouwd rondom een binnenhof, dateert in zijn huidige vorm uit circa 1600. Sinds 1934 is de hoeve in het bezit van de familie Bollen die er in 1988 de eerste wijnstokken aan hebben geplant. Van de geoogste druiven worden zowel witte als rode wijnen gemaakt.

Na Hoeve Nekum volgt er nog één pittige klim, terug naar De Apostelhoeve. Daar staat ons nog een rondleiding en een laatste proeverij te wachten, voor we allemaal weer naar huis gaan.

Wat zijn de kosten en hoe meld je je aan?

€ 299,00 per persoon

(verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met 2 aparte bedden).

 6 plekken beschikbaar

of

€ 349,00 per persoon

(verblijf in een éénpersoonskamer)

 3 plekken beschikbaar

In deze prijs is inbegrepen:

2x Overnachtingen in een 1 of 2-persoonskamer op Domein Holset

2x Uitgebreid ontbijt

2x Lunchpakket

Rondleiding en Wijnproeverij op Domein Holset op woensdag

Wijnproeverij bij Sint Martinus op donderdag

Rondleiding en Wijnproeverij bij De Apostelhoeve op vrijdag

Driegangendiner op donderdag

Begeleiding en coördinatie door Wanda

Niet in de prijs inbegrepen:

Reiskosten naar Holset en Maastricht

Consumpties buitenom de proeverijen

Persoonlijke uitgaven

Aanmelden

Heb jij zin in om twee dagen te genieten van mooie wandelingen en wijnen?

  • Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar wanda@wandawandelt.nl met daarin:
    • je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum
    • of je een kamer wilt delen (€ 299,-) of een éénpersoonskamer wenst (€ 349,-)
  • Na je aanmelding ontvang je binnen een week een bevestiging van deelname met een factuur. Hierna is je aanmelding definitief.
  • De betaling dien je binnen 30 dagen te voldoen. Mocht je korter dan 30 dagen voor vertrek boeken, dan dien je de betaling 5 dagen voor vertrek te hebben voldaan.
  • Het minimaal aantal deelnemers voor dit weekend is 7 personen.
  • Het maximum aantal deelnemers voor dit weekend is 9 personen.
  • Op dit wandelweekend zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Je gaat hiermee akkoord bij aanmelding.