Wandelen is leuk! Ga je mee?
HomeWandellinks

Wandellinks

Er is op internet heel veel informatie te vinden over wandelen. Hieronder deel ik mijn favoriete sites over wandelen. Het loopt uiteen van wandelroutes tot wandelinspiratie.

Wandelroutes

ANWB Wandelen

De ANWB heeft een reeks leuke rondwandelingen in heel Nederland.

Eropuit

Hier vind je alle NS-wandelingen, er handig wanneer je niet over een auto beschikt en per trein een mooie wandeling wil gaan maken.

Over wandelen gesproken

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto’s van Truus Wijnen.

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De beste uitgever van wandelgidsen, allemaal met een thema dat perfect uitgewerkt is.

Wandelen rond Roden

Dé wandelsite voor Roden, Noordenveld en omgeving. Mooie wandelroutes in de kop van Drenthe, het Westerkwartier in Groningen en meer.

Wandelnet

Deze site gebruik ik met name voor de LAW’s (Lange AfstandsWandelingen). Ze wandelde ik al het Pieterpad, Marskramerpad en Utrechtpad en ben ik momenteel bezig met het Pelgrimspad en Nederlandse Kustpad.

Wandelvanuit

Janny publiceert op haar websites haar eigen wandelroutes en schrijft ook regelmatig blogs.

Wandelweg

Website met bijzondere wandelroutes, wandelverhalen en wandeltips.

Wandelzoekpagina

Een enorme verzameling van wandelingen in heel Nederland. Met name de Trage Tochten en Groene Wissels zijn mijn favoriet.

Wolfs Wandelplan

De site van routemaker Rob Wolfs, maker van de bekende Trage Tochten.

Wandelinspiratie

Davides

Je wilt een dag of weekend weg in Nederland. Een stedentrip maken of naar het platteland. Maar waar ga je naartoe? Wat moet je zien en doen? Davides gaat op onderzoek uit en deelt haar avonturen en leukste adressen op deze reisblog.

De buitenlucht in

Een blog voor iedereen die van avontuur houdt, van hiking, biking, camping, fotografie en fitness, in de buitenlucht dan. Een digitaal kampvuur over al het moois dat buiten te beleven is. Mooie plekjes om te genieten, materiaal om aan te schaffen en vooral moet deze site een inspiratie zijn om naar buiten te gaan.

De vrije wandelaar

Voor wandelaars die graag ongebonden hun eigen weg kiezen. Voor wie wandelen een middel is en geen doel.

DeWandeldate

Naast datingsite speciaal gericht op wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers, ook een heel leuk blog over wandelen in Nederland en België.

Frank Wandelt

Misschien wel de meest uitgebreide wandelblog van Nederland.

Henk-Jan van der Klis

Elk weekend gaat Henk-Jan de lanen in, de paden op om 40km of meer te wandelen. Elke wandeling verslaat hij met foto’s, een routekaart, persoonlijke belevenissen en achtergrondinformatie. Hij loopt zowel gemarkeerde LAW’s en streekpaden, zet routes uit op wandelnetwerken, probeer wat uit of sluit zich aan bij georganiseerde wandeltochten.

Mirre op Reis

Mirre is een actieve reizigster die graag het avontuur opzoekt. Het liefst pakt ze de fiets, maar zo nu en dan maakt ze een mooie wandeling.

Natuurpaden

Natuurpaden heeft als doel om mensen gezellig samen te laten wandelen. Waarom altijd maar alleen wandelen samen is toch veel gezelliger.

Nummer 11

Wandelblog van John & Mirjam. Ze wandelen veel georganiseerde tochten, maar kiezen ook regelmatig een mooie wandelroute uit om in beweging te blijven.

Outdoor Bloggers

De beste outdoor bloggers van Nederland hebben zich verenigd. Op deze site vind je al hun blogs.

Vera Wandelt

Als een toerist in eigen land doet Vera verslag van haat wandelervaringen. Een enkele keer neemt ze haar lezer mee over de landsgrenzen.

Verzamelgids

Een verzameling wandellinks

Wandel.nl

De Wandelcommunity van Nederland, een initiatief van KWBN, Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Wandelen met reuma

Het blog van Astrid over wandelen met een reumatische aandoening en alles dat daarbij komt kijken.

Wandelgek

Deze site is bedoeld om mensen te inspireren tot het maken van lange wandeltochten, verre reizen en begrip voor mensen uit andere landen dan wijzelf.

Wandelingen.info

Hier vind je wandelverslagen, wandelroutes en reisinspiratie. Heerlijk om doorheen te lezen en inspiratie op te doen voor een mooie wandeling of wandelreis.

Wandelmagazine

Een website vol wandelverslagen in binnen- en buitenland, tips en aandacht voor leuke wandelevenementen.

Wandelvertellingen

Wandelblog van Arnold, een beginnend wandelaar

Wandelvloggers

Jurriën en Laura posten wandelvlogs op Youtube en schrijven blogs. Zo willen zij onze binnen- buitenlandse natuur meer onder de aandacht brengen. Van mooie stadswandelingen tot prachtige natuur wandelingen door bossen, heide en moerasgebieden.

Wandelvrouw

Persoonlijk wandelblog van Bregje, die met een gezonde dosis humor haar wandelavonturen beschrijft.

Wanderersblues

Marijke van Wanderers Blues reist graag en schrijft hierover op haar blog. Tijdens het reizen gaat er altijd een paar wandelschoenen mee.

Wandering David

Wandering David is het relaas van Davis’s wandelavonturen in binnen -en buitenland. Dit geïllustreerd met foto’s en praktische informatie.

We12travel

Hou je van avontuurlijke wandelingen, lees dan zeker het blog van Anto & Martijn.

 

Dagje uit

Dagje-uit

Een verzameling website voor een leuk dagje uit

 

 

 

 

 

Geen reacties

Sorry, je kunt niet reageren