HomeWandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

In Drenthe wandel je het ene moment door het bos, om vervolgens een heideveld te kruisen of tussen de akkers te wandelen. Afwisseling gegarandeerd! Ik leerde deze provincie al wandelend kennen tijdens het Pieterpad. Voor mijn blog ging ik er slechts een aantal keer wandelen in Drenthe. Daar moet toch echt verandering in komen, want Drenthe is een prachtige wandelprovincie.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Drenthe

Wil je wandelen in Drenthe? Kijk dan op onderstaande websites voor de mooiste routes.  Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook een aantal meerdaagse tochten in Drenthe.

 

Streekpad 6: Drenthepad

Het Drenthepad is een rondwandeling van maar liefst 324 kilometer in 18 etappes. Het pad voert je langs de mooiste plekken in Drenthe en doet zelfs nog even Friesland en Groningen aan. Lees hier meer over het Drenthepad.

 

Lange Afstandswandeling 9-1: Pieterpad deel 1

Vier etappes van het bekende Pieterpad lopen van noord naar zuid door het mooie Drenthe. Van Zuidlaren, via Rolde, Schoonloo en Sleen naar Coevorden. Het Pieterpad is in totaal bijna 500 kilometer lang en loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Lees hier meer over het Pieterpad.

 

Lange Afstandswandeling 14: Groot Frieslandpad

Het Groot Frieslandpad komt met drie etappes door de kop van Drenthe en doet o.a. de plaatsen Norg, Tynaarlo en Annen aan. Het Groot Frieslandpad loopt van Bergen aan Zee in Noord Holland naar Neer in Duitsland en is in 2017 uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar. Lees hier meer over het Groot Frieslandpad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Drenthe die in mijn boekenkast staan.

 

Wandelgids Dwalen door Drenthe

Bekijk de gids hier

 


 

Pieterpad

Bekijk de gids hier

 


 

Groot Frieslandpad

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Hallo Wanda, als inwoner van Drenthe breek ik graag een lans voor wandelen in Drenthe. Meerdaagse wandelingen in de provincie die je niet genoemd hebt zijn de langeafstandswandelingen van Het Drentse Landschap. Drie routes langs Drentse beken: De Loop van de Reest, De Loop van het Oude Diep en De Loop van de Drentse Aa en een rondwandeling langs alle hunebedden: De Loop langs de Hunebedden. Allemaal bijzonder mooie routes, grotendeels onverhard en door natuurgebieden, beslist aan te raden om hier nog eens aandacht aan te besteden. Hartelijke groet, Els Beelen

  • Wat een leuke foto’s en prachtig wandelgebied!