HomePelgrimspad wandelen, tips & ervaringen

Pelgrimspad wandelen, tips & ervaringen

Pelgrimspad wandelen

 

Het Pelgrimspad werd mijn vierde Lange Afstandswandeling die ik ging wandelen. Jaren geleden wandelde ik samen met mijn vader het alom bekende Pieterpad om daarna door te gaan op de GR5. Ons doel? Om bij Nice uit te komen en daar rechtsaf te gaan naar Santiago de Compostella. Deze wandelvakanties met vele mooie, zware en bijzondere momenten strandde in de Vogezen. De herinneringen blijven. De wandelvakanties met mijn vader waren altijd bijzonder en leuk!

Omdat we nooit in Nice zijn aangekomen, wilde ik de draad opnieuw oppakken, maar de GR5 is nog te hoog gegrepen en een beetje te ver weg om even heen en weer te rijden. Zo kwam ik uit op het Pelgrimspad. Hier deel ik met jou mijn tips en ervaringen op dit mooie wandelpad.

 

Voorbereidingen

Het Pelgrimspad bestaat uit 2 delen. Het eerste deel loopt van Amsterdam naar Den Bosch en het tweede deel van Den Bosch naar Maastricht. Het eerste deel is 206 kilometer en is verdeeld in 12 etappes tussen de 12 en 26 kilometer. Op Wandelnet lees je alles over het Pelgrimspad en de etappe indelingen. De uitgebreide wandelgids bestel je eenvoudig op bol.com en eventuele routewijzigingen worden netjes bijgehouden op Wandelnet.

Let bij iedere etappe die je gaat lopen op hoe je naar het startpunt komt en weer terug. Sommige punten zijn lastig te bereiken met openbaar vervoer, zeker in het weekend. Plan dus vooraf je reis via 9292.nl of laat je brengen en halen.

 

Planning Pelgrimspad

Omdat ik het Pelgrimspad samen met mijn zoon loop en hij het wandelen nog moet opbouwen, hebben we in het begin niet de etappe indeling van Wandelnet aangehouden. Tot nu toe hebben we de volgende etappes gelopen:

Amsterdam CS – Amsterdamse Bos | 12 km

Amsterdamse Bos – Aalsmeer | 11,5 km

Aalsmeer – Vrouwenakker | 12 km

Vrouwenakker – Aarlanderveen| 17 km

Aarlanderveen – Reeuwijk | 18 km

Reeuwijk – Haastrecht | 19 km

Haastrecht – Groot Ammers | 16 km

 

Mijn ervaringen

Van iedere wandeling deel ik mijn ervaringen op mijn blog. Zo krijg je vast een idee van het pad en weet je een beetje wat je te wachten staat voor je op pad gaat. Stapje voor stapje van Amsterdam naar Maastricht, ik heb nog een lange weg te gaan…

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment