HomeWandelen in Limburg

Wandelen in Limburg

Wandelen in Limburg

Glooiende heuvels, mergelgrotten, pittoreske dorpjes en kabbelende riviertjes. Wandelen over holle wegen, door oude bossen, klimmend naar een prachtig vergezicht. Wandelen in Limburg voelt als vakantie. Als tiener ontdekte ik Limburg toen ik het Pieterpad wandelde, later ging ik nog regelmatig terug voor een mooie dagtocht of een heerlijk lang weekend genieten van het bourgondische Limburg.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Limburg

In Zuid Limburg stikt het van de wandelroutes, maar ook noordelijker kun je prachtig wandelen. Hieronder deel ik een aantal van mijn favoriete websites met wandelingen in Limburg. Zoek een mooie route uit en ga op pad!

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook mooie meerdaagse tochten in Limburg.

 

Een wandeling rondom Zuid Limburg

Alex Buis is geen man van de gebaande paden. Na zijn Magnum Opus Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam vond hij rondom Zuid-Limburg een compleet nieuwe uitdaging. In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt de wandelaar terecht op plaatsen waarvan hij het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zorgvuldig vermijdt hij in deze gids de platgetreden wandelpaden van ons toeristische Limburg. Lees hier meer.

 

Lange Afstandswandeling 9-2: Pieterpad deel 2

Acht etappes van het bekende Pieterpad lopen van noord naar zuid door Limburg. Het Pieterpad is in totaal bijna 500 kilometer lang en loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Lees hier meer over het Pieterpad.

 

Streekpad 7: Krijtlandpad

Het Krijtlandpad biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de gastvrije pensions, de vlaaien en het bier. Lees hier meer over het Krijtlandpad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Limburg die in mijn boekenkast staan.

 

Een wandeling rondom Zuid-Limburg

Bekijk de gids hier

 


 

Bekijk de gids hier

 


 

Lopen door landelijk Limburg

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Hoi,

    Ik ga binnenkort de Wolfskopwandelroute lopen omdat deze vlakbij Maastricht is. Ik ben erg benieuwd! Meestal gebruik ik Wandelgids Zuid Limburg voor mooie routes maar deze route lijkt me weer eens wat anders.

      • Dank je, Inmiddels hebben we de route gelopen. Ik vond deze zeer afwisselend, misschien wel een van de meest afwisselendste wandelingen in Limburg (behalve de lange rechte weg langs ‘t Rooth dus maar het was gisteren erg mooi en lenteachtig weer dus het maakte niet uit). Wandelen met zo’n app ging ook goed, maar de foto’s heb ik amper gebruikt. Volgende plan is de vuursteenroute.