HomeWandelen in Overijssel

Wandelen in Overijssel

Wandelen in Overijssel

In Overijssel heb je veel wandelmogelijkheden. Naast de Nationale parken De Weerribben – Wieden en de Sallandse Heuvelrug biedt Overijssel vele landgoederen, kastelen, havezaten, boerderijen, molens en hanzesteden. Naast mijn eigen ervaringen, vind je hier ook inspiratie voor wandelroutes in Overijssel op andere websites. Kies een mooie wandeling uit en ga lekker op pad.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Overijssel

Overijssel is een wandelprovincie bij uitstek. Het afwisselende landschap, de prachtige natuur en de vele wandelmogelijkheden zorgen ervoor dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Ik deel graag een aantal websites waar je de mooiste wandelroutes in Overijssel kunt vinden. Zoek een mooie wandelroute uit en ga op pad. Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook meerdaagse tochten in Overijssel.

 

Streekpad 2: Twentepad

Het Twentepad van 87 kilometer biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek. Afwisselende natuur en cultuur maken dit een prachtige wandeling. Lees hier meer over het Twentepad.

 

Lange Afstandswandeling 3: Marskramerpad

Het Marskramerpad is een Lange Afstandswandeling (LAW) die dwars door Nederland loopt, van Bad-Bentheim in Duitsland naar Scheveningen. Je wandelt in het voetspoor van  de marskramers die eeuwen geleden langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun koopwaar aan te bieden. De wandelroute is 360 kilometer lang en verdeeld over 20 dagetappes, waarvan er 5 door Gelderland lopen. Lees hier meer over het Marskramerpad.

 

Sallandse Zandloper

De Sallandse Zandloper is een relatief nieuwe lange afstandswandelroute van zo’n 45 kilometer die dwars door Salland loopt. Ideaal voor een heerlijk wandelweekend. Lees hier meer over de Sallandse Zandloper.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Overijssel die in mijn boekenkast staan.

 

De mooiste landgoedwandelingen in Salland

Bekijk de gids hier

 


 

Marskramerpad

Bekijk de gids hier

 


 

Twaalf Twentse tochten

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Een heel mooi lange afstand pad in Overijssel dat niet mag ontbreken op deze pagina – vind ik – is het Vechtdal pad. Door het dal van de rivier de Vecht, vanaf de bron in Duitsland tot de monding in het Zwarte Water bij Zwolle.
  Enkele etappes zijn beschreven, met foto’s en een video, op
  https://www.oranginas.nl/en/hiking-trail/hiking-trails-netherlands-1.
  Voorlopig alleen in het Engels.
  Veel wandelplezier,
  hans

  • Inmiddels ook in het Nederlands.
   De mooiste meerdaagse wandelroute van Nederland.
   Vinden wij.