Marskramerpad van Holten naar Delden

Wandeling Marskramerpad etappe 5 Holten – Rijssen
Afstand 13 km
Startpunt Station Holten
Eindpunt Klokkendijk 6-8, 7467 Notter
Wandeling Marskramerpad etappe 4 Rijssen – Delden
Afstand 21 km
Startpunt Klokkendijk 6-8, 7467 Notter
Eindpunt Almelosestraat 27, 7495 TG Ambt Delden

In alle vroegte reis ik per trein richting Holten om een weekend over het Marskramerpad te gaan wandelen. In Holten aangekomen raak ik aan de praat met een ouder stel die het Pieterpad aan het wandelen zijn. Het is altijd leuk om wandelervaringen uit te wisselen. Na een kwartiertje gaan we ieder ons eigen pad.

Ik beklim de Holterberg weer om het Marskramerpad te vervolgen, vandaag wandel ik naar Delden. Het gaat een warme dag worden, dus veel water en fruit mee voor onderweg. Het is nog stil op de berg, in alle rust wandel ik naar het Canadese Oorlogskerkhof. Hier liggen de militairen die in de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn op de Holterberg. Zo’n veld vol gedenkstenen heeft altijd iets indrukwekkends. Ondanks dat ik nog maar net onderweg ben neem ik toch even de tijd om hierbij stil te staan.

Na zo’n 5 kilometer wandelen door het bos kom ik weer in het open veld. Aangekomen bij de Regge is er een kleine routewijziging. Het pad staat niet heel duidelijk aangegeven, waardoor ik een klein ommetje maak. Als ik eenmaal door heb dat ik het water gewoon moet blijven volgen, komt het helemaal goed.

Marskramerpad Holten-DeldenInmiddels begint het goed warm te worden, een verkoelend drankje op een terrasje zou er best in gaan. Helaas is het Theehuys dicht en wandel ik verder naar ‘t Exoo. Bij deze biologische boerderij vul ik mijn watervoorraad aan en koop ik een heerlijk blikje Fanta. Ik laat mij de Fanta prima smaken en na een goede rust vervolg ik mijn weg weer langs de Regge.

De Regge volg ik zo’n 4 kilometer. Daarna volgt een stuk verharde wegen naar het Twentekanaal. Hier zit het vol met vissers, die in groepjes weinig aandacht lijken te hebben voor de hengels en gezellig zitten te kletsen. De vermoeidheid begint aardig in de benen te komen. Nog een kleine 5 kilometer en dan zit mijn wandeling erop. De laatste kilometers gaan over lange rechte wegen, wat het nog extra zwaar maakt. Als ik dan eindelijk de Almelosestraat bereik, ben ik blij dat mijn vriend mij snel oppikt. Hij heeft de tent al opgezet op de camping in Delden, zodat ik morgen nog een prachtig stuk van het Marskramerpad kan gaan lopen.

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • mooie route, bedankt voor het delen