HomeWandelen in Utrecht

Wandelen in Utrecht

Utrecht biedt heel veel mooie wandelingen en wandelroutes. Het landschap is gevarieerd en de wandelmogelijkheden super uitgebreid. Wil je wandelen in het bos, over de heide, zandverstuivingen, langs het water of door de polder?Utrecht heeft het allemaal.  Naast mijn eigen ervaringen over wandelen in Utrecht, vind je hier ook inspiratie voor wandelroutes in Utrecht op andere websites. Kies een mooie wandeling uit en ga lekker op pad.

Veel wandelplezier!

Mijn wandelingen in Utrecht

Utrechtpad

Wandelroutes in Utrecht

Utrecht biedt heel veel wandelmogelijkheden. Ik deel graag een aantal websites waar je de mooiste wandelroutes in Utrecht kunt vinden. Zoek een mooie wandelroute uit en ga op pad. Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook een aantal meerdaagse tochten in Utrecht.

 

Streekpad 13: Utrechtpad

Het Utrechtpad is een Lange-Afstandswandeling van 162 km. Dit is misschien wel één van de meest gevarieerde Streekpaden van Nederland. Bos, heide, zandverstuivingen, polders en pitoreske plaatsjes wisselen elkaar af. Een absolute aanrader dus. Lees hier meer over het Utrechtpad.

 

Lange Afstandswandeling 3: Marskramerpad

Het Marskramerpad is een Lange Afstandswandeling (LAW) die dwars door Nederland loopt, van Bad-Bentheim in Duitsland naar Scheveningen. Je wandelt in het voetspoor van  de marskramers die eeuwen geleden langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun koopwaar aan te bieden. De wandelroute is 360 kilometer lang en verdeeld over 20 dagetappes, waarvan er 5 door Gelderland lopen. Lees hier meer over het Marskramerpad.

 

Gelukkigerwijspad

Een hedendaagse pelgrimstocht van 125 kilometer in Midden Nederland. Een inspirerende route, waar je geluk voor jezelf én anderen vergroot door te delen en te ontvangen. Lees meer over het Gelukkigerwijspad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Utrecht die in mijn boekenkast staan.

 

 

Bekijk de gids hier

 


 

 

Bekijk de gids hier

 


 

Bekijk de gids hier
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.