HomeWandelen in Noord-Holland

Wandelen in Noord-Holland

Wandelen in Noord-Holland

Wandelen in Noord-Holland is heerlijk afwisselend. Mooie steden, prachtige kust, het waddeneiland Texel, mooie bossen en langgerekte polders. In het voorjaar kun je er genieten van de prachtige kleurige bollenvelden, een aanrader! Naast mijn eigen wandelervaringen, vind je hier inspiratie voor wandelroutes in Noord-Holland op andere websites. Kies een mooie wandeling uit en ga lekker op pad.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Noord-Holland

In Noord-Holland kun je heerlijk wandelen aan de hand van het uitgebreide wandelnetwerk. Maar er is nog meer te ontdekken, van korte rondwandelingen tot het Noord-Hollandpad. Hieronder vind je de nodige wandelroute inspiratie.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook prachtige meerdaagse tochten in Noord-Holland.

 

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De route is 285 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. Lees hier meer over het Noord-Hollandpad.

 

Lange Afstandswandeling 5: Nederlands Kustpad deel 2

Het Nederlands Kustpad deel 2 loopt in 233 kilometer langs de mooie kust van Zuid- en Noord-Holland. De Nederlandse kust heeft de wandelaar veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf, veel onverharde paden en weinig last van grote wegen. Lees hier meer over het Nederlands Kustpad.

 

Lange Afstandswandeling 2: Trekvogelpad

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, loopt in 414 kilometer dwars door Nederland! Je wandelt van Bergen aan Zee dwars via Amsterdam en Ede naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Lees meer over het Trekvogelpad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Noord-Holland die in mijn boekenkast staan.

 

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam - cover

Bekijk de gids hier

 


 

Trekvogelpad

Bekijk de gids hier

 


 

Groene wissels Noord-Holland

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments