Zuidroute Egmond Wandelmarathon overtreft alle verwachtingen

Wandeling Egmond Wandelmarathon (rondwandeling)
Afstand 20,1 km
Startpunt Sporthal Egmond

Nadat we gisteren de Noordroute van de PWN Egmond Wandelmarathon liepen, is het vandaag tijd voor de Zuidroute. Gisteren zijn we helemaal bijgepraat over de flora en fauna van het duingebied door de PWN Boswachter, nu dus extra opletten op al het natuurschoon in de duinen.

De route begint wat regenachtig met een lang stuk over het strand naar Castricum. Ondanks de spetters is het heerlijk om langs het strand te wandelen. Een grote sliert met wandelaars is zichtbaar zo ver het oog reikt. Het is afgaand water, waardoor we wederom een prima harde zandondergrond hebben. Al na 3,5 kilometer is de eerste stempelpost. Een kopje koffie slaan we even over, die halen we wel in Castricum.

Egmond Wandelmarathon zuidroute strand

Al kletsend vliegen de kilometers voorbij en snel zien we de duinovergang waar we het strand weer verlaten. Maar niet voordat we bij Zoomers genieten van een rust met appelgebak! Een collega van Astrid zoekt ons nog even op de mountainbike op. Na een kort praatje vervolgt ook zij haar weg weer. Wij stappen het duingebied in, maar niet voordat we een stempel en een mandarijn hebben gehaald bij het Reumafonds.

Het duingebied op de Zuidroute is nog mooier en afwisselender dan op de Noordroute. Zo nu en dan een stevige klimpartij waarna je verrast wordt door het prachtige uitzicht.

Bij camping Bakkum worden we ontvangen door een vrolijk blaasorkest. We genieten van de krentenbol en wandelen snel weer verder. Weer een prachtig stuk door de duinen volgt. Bij de Middenweg is een laatste stempelpost op de route, nog 5 km naar de finish!

Onderweg passeer ik een moeder met zoon, hij is 11 jaar en wandelt ook de 21 kilometer en liep gisteren de Noordroute. Wat een kanjer dat hij dit doet! Ik vertel hem dat mijn zoon net zo oud is en aan het trainen is voor de 20km van de 4Daagse Apeldoorn. De jongen zegt dat hij graag de Nijmeegse zou lopen. Nou respect hoor!

In die laatste 5 kilometer worden we nog verrast door een prachtige zwarte Schotse Hooglander. Hij trekt zich niet zoveel aan van al die wandelaars en laat zich maar al te graag op de foto zetten. Het laatste stuk door Egmond volgt. Aangekomen in de sporthal wordt net de cheque uitgereikt aan het Reumafonds. Er is ruim 6.000 euro opgehaald, wat een mooi bedrag!

Egmond Wandelmarathon Zuidroute duinen

We praten nog even na en besluiten dan dat we een borrel verdienen. Bij restaurant Natuurlijk is nog 1 tafeltje vrij waar wij dankbaar gaan zitten en nagenieten van deze prestatie.

Le Champion en alle vrijwilligers, enorm bedankt! Het was echt een top wandelweekend!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments