HomeWandelen in Noord-Brabant

Wandelen in Noord-Brabant

Wandelen in Noord-Brabant

Wandelen in Noord-Brabant is super afwisselend. Bossen, zandverstuivingen en heidevelden, maar ook kronkelende beekjes en boerenland. De variatie is groot en dat maakt wandelen in Brabant zo fijn.

Zelf ging ik eigenlijk nog veel te weinig op pad in Noord-Brabant, daar moet maar eens verandering in komen!

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Brabant

Er zijn heel veel wandelmogelijkheden in Brabant. Ik deel graag een aantal websites waar je de mooiste wandelroutes in Brabant kunt vinden. Zoek een mooie wandelroute uit en ga op pad. Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook een aantal meerdaagse tochten in Noord-Brabant.

 

Streekpad 5: Brabants Vennenpad

Onder het oude ‘s-Hertogenbosch en rond het moderne Eindhoven ligt een authentiek stukje Brabant met riviertjes als de Dommel, waarlangs landgoederen, broekbossen, akkers en mooie dorpen liggen. Het Brabants Vennenpad staat garant voor 233 kilometer wandelen door bossen, langs vennen en over de heidevelden van de Kempen. Lees hier meer over het Brabants Vennenpad.

 

Streekpad 17: Brabantse Wal

Vanuit Bergen op Zoom slingert de route 112 kilometer langs de Brabantse Wal, een steile rand of ‘zoom’ die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse Zand. Je komt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs gezellige Brabantse dorpen en fraaie boerderijen en volgt de grens met België. Via het grensplaatsje Putte en de uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht eindigt de route terug in Bergen op Zoom. Lees hier meer over Streekpad De Brabantse Wal.

 

Lange Afstandswandeling 7: Pelgrimspad

Het Pelgrimspad bestaat uit 2 delen. Het eerste deel loopt van Amsterdam naar Den Bosch en het tweede deel van Den Bosch naar Maastricht. ruim 400 kilometer wandelplezier! Naast de schoonheid van het Brabantse landschap, geeft de route ook iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen. Zo kom je veldkruisen en kapelletjes tegen waar wonderen zouden hebben plaatsgevonden. Lees hier meer over het Pelgrimspad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Noord-Brabant die in mijn boekenkast staan.

 

Pelgrimspad deel 1

Bekijk de gids hier

 


 

Pelgrimspad deel 2

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments