HomeWandelen in Zuid-Holland

Wandelen in Zuid-Holland

Wandelen in Zuid-Holland

Ik trek niet vaak  naar Zuid-Holland om te gaan wandelen, maar als ik er kom ben ik altijd weer verrast door de prachtige natuur, de mooie steden en uitgestrekte polders. Zuid-Holland is een onverwacht wandelpareltje. Er is genoeg te ontdekken op wandelgebied. Naast mijn eigen blogs over de wandelingen die ik gemaakt heb in deze provincie, vind je hier ook inspiratie voor wandelroutes in Zuid-Holland op andere websites. Kies een mooie wandeling uit en ga lekker op pad.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Zuid-Holland

Een stadswandeling, rondwandeling door de natuur of een lange afstandstocht. Door het boerenland, dwars door pittoreske Zuid-Hollandse steden en dorpen of langs de kust. Zuid-Holland heeft en scala aan landschappen en veel wandelmogelijkheden. Ik deel graag een aantal websites waar je de mooiste wandelroutes in Zuid-Holland kunt vinden. Zoek een mooie wandelroute uit en ga op pad. Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook  meerdaagse tochten die door Zuid-Holland lopen.

 

Lange Afstandswandeling 3: Marskramerpad

Het Marskramerpad is een Lange Afstandswandeling (LAW) die dwars door Nederland loopt, van Bad-Bentheim in Duitsland naar Scheveningen. Je wandelt in het voetspoor van  de marskramers die eeuwen geleden langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun koopwaar aan te bieden. De wandelroute is 360 kilometer lang en verdeeld over 20 dagetappes, waarvan er 5 door Gelderland lopen. Lees hier meer over het Marskramerpad.

 

Lange Afstandswandeling 7: Pelgrimspad

Het Pelgrimspad bestaat uit 2 delen. Het eerste deel loopt van Amsterdam naar Den Bosch en het tweede deel van Den Bosch naar Maastricht. ruim 400 kilometer wandelplezier! Naast de schoonheid van het Brabantse landschap, geeft de route ook iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen. Zo kom je veldkruisen en kapelletjes tegen waar wonderen zouden hebben plaatsgevonden. Lees hier meer over het Pelgrimspad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Zuid-Holland die in mijn boekenkast staan.

Marskramerpad

Bekijk de gids hier

 


 

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments