HomeWandelen in Gelderland

Wandelen in Gelderland

Wandelen in Gelderland

De Veluwe en de Achterhoek behoren tot mijn favoriete wandelbestemmingen in Nederland. Maar Gelderland heeft nog veel meer moois te bieden. Het land van Maas en Waal, de Gelderse Vallei en Berg en Dal. Genoeg te ontdekken dus!

Hier deel ik de wandelingen die ik gelopen heb in Gelderland. Onderaan de pagina heb ik een aantal pagina’s verzameld waar je mooie wandelroutes kunt vinden. Kies een mooie wandelroute uit en ga op pad!

Veel wandelplezier!

Mijn wandelingen in Gelderland

Wandelroutes in Gelderland

Gelderland is een echte wandelprovincie. Het is zo veelzijdig en er zijn zoveel wandelmogelijkheden dat het je misschien een beetje duizelt. Ik heb een aantal websites op een rij gezet die mij inspireren om te gaan wandelen in Gelderland.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook mooie meerdaagse wandelingen in Gelderland.

 

Streekpad 16: Veluwe Zwerfpad

Eindeloze bossen, enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels kenmerken het Veluwe Zwerfpad. 375 kilometer wandelplezier door dit populaire wandelgebied. Tijdens je wandeling heb je grote kans om wild te zien. Lees hier meer over het Veluwe Zwerfpad.

 

Lange Afstandswandeling 3: Marskramerpad

Het Marskramerpad is een Lange Afstandswandeling (LAW) die dwars door Nederland loopt, van Bad-Bentheim in Duitsland naar Scheveningen. Je wandelt in het voetspoor van  de marskramers die eeuwen geleden langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun koopwaar aan te bieden. De wandelroute is 360 kilometer lang en verdeeld over 20 dagetappes, waarvan er 5 door Gelderland lopen. Lees hier meer over het Marskramerpad.

 

Lange Afstandswandeling 4: Maarten van Rossumpad

Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre, het gebied waar het pad doorheen loopt. Maar liefst 14 van de 24 etappes lopen door Gelderland. In totaal is dit wandelpad 384 kilometer land. Lees hier meer over het Maarten van Rossumpad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Gelderland die in mijn boekenkast staan.

 

Wandelen over de onbekende Veluwe

Bekijk de gids hier

 


 

Veluwe Zwerfpad

Bekijk de gids hier

 


 

Marskramerpad

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments