Voorbereidingen 4Daagse Apeldoorn 2015

Nadat ik in 2014 de 40 kilometer van 4Daagse Apeldoorn succesvol uitliep was mijn zoontje zo enthousiast dat hij ook de Apeldoornse wilde lopen. Omdat hij in 2015 inmiddels 12 jaar is kan dat. We hebben dan ook afgesproken dat we in 2015 de 20 kilometer van de 4Daagse Apeldoorn gaan lopen.

Omdat mijn zoontje nog niet zoveel wandelt, moeten we goed gaan trainen. Voor mezelf had ik in aanloop naar de 40 kilometer van de 4Daagse een intensief trainingsprogramma. Dit trainingsprogramma heb ik als basis gebruikt om een trainingsschema voor de 20 kilometer te maken.

4daagse trainingsschema – 20 kilometer wandelen

Zelf wandel ik graag LAW’s (Lange-Afstand-Wandelpaden). Om met mijn zoontje te trainen, wandelen we het Pelgrimspad, we starten in Amsterdam. Afgelopen zomer hebben we al een deel van de eerste etappe gelopen. Zo nu en dan lopen we ook andere tochten, zoals de Winterwandeling in Zeist en delen van het Veluwe Zwerfpad.

Trainingsschema 20 km 4Daagse Apeldoorn 2015
Datum Wandelpad Etappe Afstand
2e week december Pelgrimspad Amsterdamse Bos-Bushalte kerkweg Aalsmeer 12
Laatste week december NS Wandeling Baarn – Hilversum 15
1e week januari Pelgrimspad Aalsmeer – Vrouwenakker 11
3e week januari Pelgrimspad Vrouwenakker – Aarlanderveen 16
1e week februari Pelgrimspad Aarlanderveen – Reeuwijk 18
2e week februari Pelgrimspad Reeuwijk – Haastrecht 19
1e week maart Pelgrimspad Haastrecht – Groot Ammers 16
3e week maart Pelgrimspad Groot Ammers – Bleskensgraaf 12
2e week april Pelgrimspad Bleskensgraaf – Hardinxveld-Giessendam 18
4e week april Pelgrimspad Hardinxveld-Giessendam – Wilhelminasluis 17
9 mei Veluwe Zwerfpad Rozendaal – Dieren Station (etappe 5) 22
10-mei Veluwe Zwerfpad Dieren Station – Loenen (etappe 6) 20
3e week mei Pelgrimspad Wilhelminasluis – Nederhemert-Noord 18
1e week juni Pelgrimspad Nederhemert-Noord – Drunen 18
20 juni Pelgrimspad Drunen – Distelberg 18
21-jun Pelgrimspad Distelberg – Vught 18
1e week juli Pelgrimspad Vught – Oirschot 23

Met dit trainingsschema en de tips die ik gebruikte voor de 4Daagse Apeldoorn in 2014, moet het mijn zoontje gaan lukken om de 4Daagse succesvol te volbrengen.

Wandelen met kinderen

Ik merk dat wandelen met kinderen anders is dan als ik alleen op pad ga. Niet zo gek natuurlijk, als ik alleen ben bepaal ik zelf mijn tempo en wanneer ik rust of even iets wil bezichtigen. De wandelingen met mijn zoontje bereiden we nu dan ook samen voor. Waar starten we, hoe ver gaan we lopen, wat komen we onderweg allemaal tegen en wat moeten we allemaal meenemen. Omdat wij een aantal jaar geocachen, kijken we altijd vooraf of er caches op de route liggen. Dit zorgt ervoor dat mijn zoontje een doel heeft en maakt de wandeling ook nog spannend en extra leuk.

Heb jij nog tips voor wandelen met kinderen, dan hoor ik dat graag!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments