HomeWandelen in Friesland

Wandelen in Friesland

Wandelen in Friesland

Dijken, uitgestrekte weilanden, meren, maar ook bossen en coulisse landschappen. Deze provincie is veelzijdig en dat merk je als je gaat wandelen in Friesland. Wil je er echt even tussenuit, bezoek dan één van de waddeneilanden, dan kom je gegarandeerd tot rust!

Naast mijn eigen ervaringen, vind je hier dan ook inspiratie voor wandelroutes in Friesland op andere websites. Kies een mooie wandeling uit en ga lekker op pad.

Veel wandelplezier!

Wandelroutes in Friesland

Friesland is een heerlijke wandelprovincie met afwisselende landschappen, routenetwerken en mooie langeafstandswandelingen. Ik deel graag een aantal websites waar je de mooiste wandelroutes in Friesland kunt vinden. Zoek een mooie wandelroute uit en ga op pad. Ik hoor graag waar je gewandeld hebt en wat je van de wandelroute vond.

Naast de dagwandelingen die je hierboven kunt vinden, zijn er ook een aantal meerdaagse tochten in Friesland.

 

Streekpad 4: WaddenWandelen

Waddenwandelen is wandelen in het grootste en meest afwisselende wandelgebied van Nederland. Het Streekpad WaddenWandelen maakt deel uit van het netwerk Waddenwandelen (ruim 1200 km) en bestaat uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum. Lees hier meer over het WaddenWandelen.

 

Lange Afstandswandeling 1-1: Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad is de opvolger van het Zevenwoudenpad. Het pad koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar. Lees hier meer over het Friese Woudenpad.

 

Lange Afstandswandeling 14: Groot Frieslandpad

Het Groot Frieslandpad komt met drie etappes door de kop van Drenthe en doet o.a. de plaatsen Norg, Tynaarlo en Annen aan. Het Groot Frieslandpad loopt van Bergen aan Zee in Noord Holland naar Neer in Duitsland en is in 2017 uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar. Lees hier meer over het Groot Frieslandpad.

Wandelgidsen

Een greep uit de wandelgidsen over Friesland die in mijn boekenkast staan.

 

Groot Frieslandpad

 

Bekijk de gids hier

 


 

Waddenwandelen

 

Bekijk de gids hier

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments