Utrechtpad Scherpenzeel – Amersfoort

De kerst is voorbij, tijd om de overtollige kilo’s er weer af te gaan lopen. Ondanks dat mijn weerapp aangeeft dat er in de middag regen aan zit te komen, ga ik toch op pad. Het is me de laatste weken te vaak overkomen dat ik thuis bleef omdat er regen af was gegeven en het uiteindelijk droog bleef.

Met de auto naar Scherpenzeel, om daar het Utrechtpad verder te lopen naar Amersfoort. Na het park bij Huize Scherpenzeel raak ik even in de war door het ontbreken van markering, maar gelukkig blijf ik met de kaart in het boekje op het juiste pad. Het zonnetje schijnt, maar de wind is koud, lekker doorstappen dus.

Utrechtpad Scherpenzeel - Amersfoort

Langs het Valleikanaal loop ik met de wind in de rug en passeer ik Hoeve de Beek. Hier is een informatiecentrum ingericht over de Grebbelinie en passeer ik een gereconstrueerde loopgraaf. Helaas is het bezoekerscentrum dicht, maar hier ga ik zeker nog een keer heen met mijn zoontje.

Het graspad wordt weiland en ik passeer schapen en ossen, gelukkig staat er een bordje dat er geen stieren in de wei staan en ik veilig de wei kan betreden. Veilig… Ja, dat wel, maar droog…. In het boekje stond “bij regenachtig weer: volg fietspad aan de overkant”. Maar het regende niet, dus ik klim vrolijk over het hek de wei in. Als je dan even niet op loopt te letten zak je met je enkels tot in de modder. Lachend loop ik door, de ossen staan mij een beetje raar aan te kijken.

Via Landgoed De Boom en de Rode Brug kom ik bij Buurtschap Den Treek. Door het Treeker Bos wandel ik naar Amersfoort. Het park Randenbroek wordt momenteel flink onderhanden genomen. Over de vestingwal wandel ik de historische binnenstad van Amersfoort in. Door het winkelend publiek baan ik mij een weg naar het station om de bus terug te pakken naar Scherpenzeel.

Het wandeljaar zit er weer op! In januari loop ik de laatste twee etappes van het Utrechtpad.

 

Praktische informatie etappe 6 Utrechtpad

Wandeling Utrechtpad etappe 6 Scherpenzeel – Amersfoort
Afstand 19 km
Startpunt Bushalte kerk, Scherpenzeel
Eindpunt Station Amersfoort

Wil jij ook het Utrechtpad gaan wandelen? Bestel de gids van het Utrechtpad.

Lees ook: Utrechtpad wandelen, tips & ervaringen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments