Pelgrimspad van Vrouwenakker naar Aarlanderveen

Wandeling Pelgrimspad LAW 9 etappe 3 Vrouwenakker – Aarlanderveen
Afstand 17 km
Startpunt Bushalte Vrouwenakker 8
Eindpunt Bushalte Nieuwkoopseweg, Aarlanderveen

Een druilerige zondag, over een half uurtje komt Astrid ons ophalen voor een wandeling over het Pelgrimspad. Ik kijk nog een keer naar buiten, zal ik haar afbellen? Maar dan komt Tom naar beneden, ‘hoeveel gaan we vandaag wandelen?’ Toch maar gaan dan. ’17 kilometer lieverd, van Vrouwenakker naar Aarlanderveen over het Pelgrimspad’ vertel ik hem.

De tas wordt weer goed ingepakt met lekkers voor onderweg en niet veel later staat Astrid voor de deur. Met de auto naar het eindpunt en dan met de bus naar Vrouwenakker. Rond 11 uur lopen we langs de Amstel te genieten van de mooie omgeving.

Pelgrimspad etappe 3

Na wat geklets over van alles en nog wat is het voor Tom tijd voor een spelletje. Mijn zoon is dol op spelletjes en verhalen van vroeger. Omdat Astrid erbij is gaan we nu voor een spelletje. Hij kiest voor TakKat. Een spel waarbij de laatste letter van een woord, de eerste letter van het volgende woord moet zijn. Hilariteit alom en we verbazen ons over het tekort aan woorden die beginnen met een N.

Na 5 kilometer begint het zachtjes te regenen. Toch nemen we een korte pauze in Bilderdam. Na een stuk fruit stappen we snel weer door, op naar de lunch! Het pad loopt langs de Drecht en later langs het Aarkanaal. Ondanks dat het pad eentonig lijkt omdat het kilometers langs het water loopt, is het landschap afwisselend. Dat maakt deze etappe alles behalve saai.

Bij de Sfeerstal in Nieuwveen besluiten we lekker te gaan lunchen. Hier warmen we even goed op en doen we nieuwe energie op. Het is een heel leuk theehuis met Bed & Breakfast. Een prima menukaart met volop keuze voor de lunch. Nadat de buikje rond gegeten zijn stappen we op. Nog 6 kilometer tot Aarlanderveen.

We lopen een groot stuk onverhard en door de weilanden. De regen zorgt ervoor dat we goed op moeten letten waar we onze voeten neerzetten, zeker in de weilanden is het goed drassig!

Bij het gemaal Korteraar vinden we nog een geocache. Verderop moet er nog een liggen, maar die blijkt aan de verkeerde kant van het water te liggen. Tom loopt nog om, maar kan hem niet vinden.

Pelgrimspad etappe 3

De laatste kilometers zijn zwaar voor Tom. Tweede kerst liep hij voor het eerst 15 kilometer en nu komt daar alweer 2 kilometer bovenop. Met de gedachte aan een warm bad stapt hij dapper door. Bij de auto krijgt hij applaus van Astrid en mij, wat een kanjer!

Weer een etappe van het Pelgrimspad achter de rug.

Wil je meer lezen over onze ervaringen op het Pelgrimspad? Klik hier voor alle verslagen.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Wat leuk om je blog t lezen! Mijn grote liefde en ik lopen samen het pad. Ik ben benieuwd hoe wij onze trajecten zullen vinden. Ik vind je zoon superstoer echt!