HomeCulinair Wandelweekend Veere

Culinair Wandelweekend Veere

Genieten van de vroege voorjaar in Zeeland tijdens een heerlijk culinair wandelweekend van 6 tot en met 8 november 2020. Ga mee en ontdek het historische stadje Veere, de uitgestrekte polders en het krekengebied. 

Wat kun je verwachten?

Tijdens dit weekend verblijf je twee nachten in het prachtig hotel ‘t Waepen van Veere, aan de Markt in het historische centrum van Veere.

Vrijdagmiddag word je ontvangen in Hotel ‘t Waepen van Veere. Nadat iedereen ingecheckt is maken we een stadswandeling door dit mooie historische stadje. In de avond schuiven we aan voor een heerlijk drie gangen menu.

Op zaterdag maken we een mooie wandeling door het krekengebied en langs het Veerse Meer naar Vrouwenpolder. In Vrouwenpolder zoeken we een leuk restaurant om te lunchen. Na de lunch lopen we door de polders en het krekengebied weer terug naar Veere. In het hotel worden we ‘s avonds verwend met een vier gangen diner. 

Zondagochtend is er voor de liefhebbers een stiltewandeling. Na het ontbijt maken we een wandeling naar Arnemuiden, waar we de trein pakken naar Middelburg. Er is dan tijd om de stad te bekijken, voor we terug wandelen naar Veere.

We sluiten het wandelweekend gezamenlijk af met een drankje in het hotel.


Wat een super geslaagd wandelweekend! Dankzij Wanda hebben we de leukste plekjes, paden en routes binnen het diverse Zeeuwse landschap belopen. Ze heeft heel goed voor de groep gezorgd, van hotelkeuze, menu tot natuurlijk de vakkundige begeleiding. De groep was gezellig en de sfeer zat er vanaf minuut 1 goed in. Zeer zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!
~Sabine


Waar verblijven we?

Tijdens dit weekend verblijven we in het historische centrum van Veere. Ruim 50 jaar geleden opende Hotel ‘t Waepen van Veere aan de pittoreske markt in Veere zijn deuren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een stijlvol hotel-restaurant dat een fijne uitvalbasis is voor mooie wandelingen in de omgeving. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en ‘s avonds dineren we in het restaurant.

Je kunt dit weekend kiezen of je verblijft in een gedeelde 2-persoonskamer met lossen bedden of een 1-persoonskamer.


Wat is het programma?

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.


Vrijdag 6 november

Inclusief: 3-gangen diner en overnachting

Om 14:00 uur uur word je ontvangen in Hotel ‘t Waepen van Veere. Na een kort welkomstwoord van mij gaan we een stadswandeling maken. Om 19:00 uur schuiven we aan voor een heerlijk drie gangen diner.


Zaterdag 7 november

Inclusief: ontbijt, 4-gangen diner en overnachting

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een lange wandeldag. We wandelen langs het Veerse Meer naar het strand bij Vrouwenpolder. Onderweg vertel ik regelmatig iets over de omgeving en dingen die we zien. Over het strand en door de duinen lopen we naar het centrum van Vrouwenpolder (ca. 10 km). Hier zoeken we een leuk restaurant voor de lunch (op eigen kosten). Na een lange pauze wandelen we door de polders en het krekengebied weer terug naar Veere (ca. 10 km). Onderweg is er alle tijd om te genieten van de natuur en zo nu en dan een pauze te nemen.

Terug in het hotel heb je even tijd voor jezelf om op te frissen, een boek te lezen of te slenteren door de straatjes van Veere.

‘s Avonds wordt er een vier gangen diner geserveerd in het hotel.Zondag 8 november

Inclusief: ontbijt, treinkaartje en afscheidsdrankje

Voor de liefhebbers is het vroeg opstaan geblazen, want er staat een stiltewandeling in de vroege morgen op het programma. We wandelen langs het Veerse meer om de zon op te zien komen en in stilte de wereld te zien ontwaken.

Zodra we terug zijn van de stiltewandeling staat het ontbijt voor ons klaar. Na het ontbijt pakken we de koffers in en checken we uit.

Op zondag maken we een mooie wandeling naar Arnemuiden (ca. 8 km) daar stappen we op de trein naar Middelburg. In het centrum van Middelburg heb je alle tijd om rustig rond te kijken en op eigen gelegenheid te gaan lunchen. Rond 14:00 uur verzamelen we weer om onze wandeling voort te zetten. Door de polders en langs kreken wandelen we in ca. 12 km terug naar Veere. Aan het eind van de wandeling sluiten we af met een drankje, voor we weer ieder onze eigen weg gaan.


Super genoten van het wandelweekend Veere. Leuk groepje mensen. Wandelingen erg afwisselend met bos, polder, strand, Veerse meer en struinen door Middelburg waar erg veel moois te zien was.
Wanda wist veel wetenswaardigheden te vertellen wat het extra interessant maakte.
Onderweg bij n leuk bankje werden we verwend met warm drinken en n Zeeuwse bolus. Dit maakte het extra speciaal.

~Trudie


Wat zijn de kosten en hoe meld je je aan?


€ 299,00 per persoon

(verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met 2 aparte bedden).


of


€ 349,00 per persoon

(verblijf in een éénpersoonskamer).


In deze prijs is inbegrepen:

2x overnachtingen in een 1 of 2-persoonskamer in Hotel ‘t Waepen van Veere

2x uitgebreid ontbijtbuffet

3-gangen diner op vrijdagavond

4-gangen diner op zaterdagavond

Treinkaartje tussen Arnemuiden en Middelburg

Afscheidsdrankje in Veere

Begeleiding en coördinatie door Wanda


Niet in de prijs inbegrepen:

Reiskosten naar Veere

Consumpties in het hotel en tijdens de wandelingen

Lunches

Persoonlijke uitgaven


Dank voor dit zeer geslaagd wandelweekend in Veere. Het was genieten: leuk hotel, toffe groep, schitterend wandelweer, prachtige gevarieerde wandelingen en alles tiptop geregeld. Doe zo verder Wanda!

~ Monique en Dirk


Aanmelden

Heb jij zin in een ontspannen wandelweekend van 20 tot en met 22 maart in Veere?

  • Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar wanda@wandawandelt.nl met daarin:
    • je naam, adres, geboortedatum en woonplaats
    • of je een kamer wil delen (€ 299,-) of een éénpersoonskamer wenst (€ 349,- / beperkt beschikbaar)
  • Na je aanmelding ontvang je binnen een week een bevestiging van deelname met een factuur. Hierna is je aanmelding definitief
  • De betaling dien je binnen 30 dagen te voldoen. Mocht je korter dan 30 dagen voor vertrek boeken, dan dien je de betaling 5 dagen voor vertrek te hebben voldaan.
  • Het maximum aantal deelnemers voor dit weekend is 11 personen.
  • Op dit wandelweekend zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Je gaat hiermee akkoord bij aanmelding.