Van de gemeente Montfoort kreeg ik een kraam op de Lentemarkt om meer aandacht te krijgen voor mijn actie voor het Reumafonds. Het was een super leuke dag, met veel mooie gesprekken en ontmoetingen. Mensen die me speciaal op kwamen zoeken omdat ze via Facebook gelezen hadden dat ik op de Lentemarkt stond. Wandelaars die ook het Marskramerpad, de GR5 of het Pelgrimspad hadden gewandeld. En Montfoortenaren die mij kwamen steunen met een donatie.

Totaal heeft de Lentemarkt € 80,95 opgeleverd. Een prachtig bedrag voor het Reumafonds.

Houten knutsels

Voorafgaand aan de Lentemarkt heb ik avonden lang zitten knutselen aan allerlei leuke producten om te verkopen. Houtspel sponsorde een aantal mooie materialen waar ik mee aan de slag ging.

Allereerst maakte ik leuke onderzetters met houten plankjes en drijfhoutjes. Ik ben helemaal niet zo’n knutselaar, maar dit was echt niet moeilijk! Met vilt, een lijmpistool een plakjes hout ging ik aan de slag. Eerst knipte ik de vorm uit het vilt, daarna plakte ik de houten plankjes op het vilt. De drijfhoutjes heb ik direct aan elkaar geplakt zonder vilt als ondergrond. Het resultaat is echt heel leuk en bruikbaar. Dit was het best verkochte product op de markt.

2014-04-06 20.55.37  2014-04-11 12.33.03  Onderzetter houten plankjes  Houten hart hanger

Toen ik eenmaal inzag hoe makkelijk het werken met deze houten plankjes was, heb ik ook hartjes gemaakt van houten plankjes. Met dezelfde techniek als de houten onderzetters. Eerst uit vilt een hartje geknipt, daarna met het lijmpistool de houten plakjes erop geplakt. De hartjeshangers heb ik aan twee kanten voorzien van houten plankjes en afgewerkt met een kanten lintje om hem op te kunnen hangen.

Bos Memory

Bos MemoryTijdens het werken met de plankjes kwam er nog een leuk idee in me op. Van de houten plankjes en de stempelset die ik nog in de kast had liggen maakte ik een Bos Memory-spel. De plankjes werden netjes bestempeld en met een leuk etiket in een weckpot gestopt. Ik ben enorm trots op het resultaat.

Uiteraard gaan alle opbrengsten van deze knutsels naar het Reumafonds. Het was voor mij een hele ontdekking dat ook ik best kan knutselen. Creatieve ideeën heb ik vaak wel, maar de uitvoering is soms lastig. Met de leuke producten van Houtspel en hun tips op de website is het mij gelukt om de ideeën ook werkelijk goed uit te voeren!

De Lentemarkt werd mogelijk gemaakt door

Flyers actie ReumafondsIk heb enorm veel steun ontvangen in aanloop naar de Lentemarkt. Zo wil ik Ronald van de Hart van Schuifwand Gigant en Fenneke hartelijk danken voor het sponsoren en ontwerpen van de flyers. Het Reumafonds voor het beschikbaar stellen van spandoeken en promotiemateriaal. Op Lemen Voeten voor het beschikbaar stellen van magazines en Houtspel voor het sponsoren van materialen voor het knutselen. Zonder jullie was het nooit zo’n succes geworden!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments